Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Skåpbil brann i Lidköpings kommun.

Bråk i Lidköping och krock i Skara.

Rattfyllerier och fyllerier i Skövde, Töreboda och Mariestad.

Misstänkte för masskjutningen i Lewiston i USA har hittats död.

Skaraborg

Under natten till lördagen började en skåpbil brinna på en pendelparkering vid Vinninga.

Larmet kom klockan 03.25. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– Branden är fullt utvecklad när vi kommer fram. Det är släckt nu, så vi lämnar om fem, tio minuter, säger Mattias Wejshag, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Skaraborg, strax före klockan 04.

Fordonet stod fritt från andra fordon och branden spred sig inte vidare.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand. På lördagsmorgonen är ingen person misstänkt.

Vid Gamla stadens torg i Lidköping började flera personer bråka med varandra utanför ett uteställe. Polisen gör anmälan om misshandel efter att ha larmats klockan 02.30.

Målsägaren avvek från platsen. Ingen greps.

Vid klockan 00.44 kontrollerade polis en man i 20-årsåldern som ska ha varit påverkad av narkotika i Lidköping.

Han misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk) och efter att polis även gjort husrannsakan i hans bostad och hittat narkotika misstänks mannen dessutom för innehav.

Sent på fredagskvällen inträffade en trafikolycka på riksväg 49 i norra Skara. SOS fick larmet klockan 22.59.

En bil hade åkt in i en annan bakifrån, enligt SOS Alarms händelseinformation. Men varken räddningstjänst eller ambulans skickades till platsen.

Tidigt på lördagsmorgonen rapporterade polisen i Skaraborg om två rattfyllerier under natten.

Vid klockan 02.24 stoppade polis en A-traktor på länsväg 200 vid Horsås utanför Skövde. Den kördes av en tonåring som ska ha varit påverkad av alkohol.

Han hämtades av vårdnadshavare.

Och i Töreboda stoppades en bil strax före midnatt. En man i 20-årsåldern misstänks för drograttfylleri och har fått lämna prov.

Totalt har sju personer omhändertagits för fylleri i Skövde och Mariestad under fredagskvällen och natten till lördagen.

En bilförare uppges ha väjt för ett djur vid en singelolycka i Stenstorp på natten till lördagen. Bilen hamnade i diket.

Larmet om olyckan på riksväg 46 i Falköpings kommun kom klockan 03.52. Räddningstjänst och polis åkte till platsen, men inte ambulans.

Två män i 20-årsåldern ska ha färdats i bilen.

– Ingen ska vara skadad i detta. Enligt inringaren står bilen i diket, säger Ola Åström, teamledare vid SOS Alarm.

Inringaren är en kvinna i samma ålder.

Trafikverket meddelade att olyckan hade stor påverkan på trafiken. Prognosen för full framkomlighet sattes till klockan 05.

– Det går inte att styrka något brott. Föraren säger att han har väjt för ett rådjur, säger Mikael Jansson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Sverige

En pojke i 15-årsåldern omkom och en jämnårig flicka har skadats allvarligt i samband med att en bil krockade med deras moped på Nockebybron mellan Ekerö och Bromma i västra Stockholm på fredagskvällen, enligt polisen.

Olyckan inträffade vid 21.30-tiden och bilisten, en man i 40-årsåldern, smet från platsen men kunde senare gripas efter det att han krockat med en buss.

– En väktare följde efter bilen och kunde ta föraren i handfängsel till dess att polisen kom till platsen, säger Lars Stevelind, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, till TT.

En förundersökning om grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada samt drograttfylleri är inledd av polisen. (TT)

Världen

Den man som misstänks för att ha skjutit ihjäl 18 människor i två masskjutningar i staden Lewiston i USA har hittats avliden, bekräftar Maines guvernör Janet Mills.

Guvernören säger vid en pressträff på fredagskvällen att hon ”drar en suck av lättnad” för att den utpekade skytten ”inte längre utgör ett hot mot någon”.

Enligt Michael Sauschuck, säkerhetsansvarig för delstaten Maine, tyder omständigheterna på att den misstänkte begått självmord, skriver AP.

De två masskjutningarna ägde rum i en bowlinghall och i en populär bar i Lewiston i delstaten Maine tidigt på onsdagskvällen, lokal tid.

Utöver de 18 döda vårdas flera skadade fortfarande på sjukhus.

Den misstänkte skytten har beskrivits som en 40-årig reservist och vapeninstruktör som haft psykiska problem. Han namngavs kort efter dåden och blev sedan efterlyst. (TT)

Artikeltaggar

A-traktorBränderBrott, lag och rättLidköpingMariestadMikael JanssonNarkotikabrottOla ÅströmOlyckorOlyckor och katastroferSkövdeSOS AlarmTrafikTrafikverket

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.