Hoppa till huvudinnehållet

HCL tog tung skalp mot Vänersborg: ”Slåss om varje centimeter”

Publicerad:
Foto: Thomas Kühnel
HC Lidköping vann mot Vänersborgs HC
HC Lidköping vann mot Vänersborgs HC

Matchen mellan hemmalaget HC Lidköping och gästande Vänersborg i hockeytvåan södra A herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 1-0). Oscar Ahokas blev matchhjälte för HC Lidköping med sitt mål blott 18 sekunder in i förlängningen.

– Säsongens sämsta period startar vi med, och de kan leda med 5-0. Efter det går vi ut och fightas och slåss om varje centimeter där ute och vinner rättvist tillslut. Starkt av samtliga, kommenterade HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg efter matchen.

Det här innebär att HC Lidköping nu har fyra segrar i följd i hockeytvåan södra A herr.

I början av matchen var Vänersborg starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Dmitry Iskornev och Albin Svensson. Efter 10.32 i andra perioden nätade Hugo Thörn, och reducerade åt HC Lidköping.

Edvin Eriksson gjorde dessutom 2-2 efter 13.29 på pass av Robin Hellman och Oskar Back.

HC Lidköping avgjorde matchen med -1.42 kvar att spela genom Oscar Ahokas på pass av Oskar Back och Oscar Forsmark. Ahokas fullbordade därmed HC Lidköpings vändning.

Det här var HC Lidköpings andra uddamålsseger den här säsongen.

För HC Lidköping gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Vänersborg är på första plats.

Nästa motstånd för HC Lidköping är Hanhals Kings. Lagen möts onsdag 1 november 19.00 i Kungsbacka Ishall.

Artikeltaggar

HC LidköpingHockeyTvåan södra AIshallen LidköpingIshockeyVänersborgs HC

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.