Hoppa till huvudinnehållet

Skådespelarträning med Scenvara: ”Om man är intresserad och nyfiken”

Publicerad:
Reporter Åsa Mwansa
Åsa Mwansa
asa.mwansa@nlt.se
I november arrangerar Scenvara en kurshelg med grundläggande skådespelarträning, som kanske kan locka till medverkan i kommande teaterproduktioner.
I november arrangerar Scenvara en kurshelg med grundläggande skådespelarträning, som kanske kan locka till medverkan i kommande teaterproduktioner. Foto: Åsa Mwansa

Röst, sång och kroppsspråk är något av det som deltagare i Scenvaras helgkurs får öva sig på. Helgen 25-26 november anordnas den i Vara.

– Vi kommer jobba med grundläggande skådespelarträning som man kan ha med sig och växa som skådespelare, säger Johan Rundkvist.

Det blir en intensiv helg som regissören, producenten och skådespelaren Johan Rundkvist håller i tillsammans med Robert Pukitis som till vardags bland annat jobbar på Skara skolscen.

– Vi har kurser emellanåt, men nu var det ett tag sedan vi hade det för medlemmar som vi arrangerar, säger Johan Rundkvist.

Helgen vänder sig till de som är 12 år eller äldre. Den passar både nyfikna nybörjare och de som har spelat teater förut.

– Det är sånt som man kanske har gjort flera gånger men inte tänkt på riktigt. Då kan man repetera och upptäcka att ja just det, det är så här vi gör, säger Johan.

Improvisationsövningar

Sen kommer Robert Pukitis hålla i improvisation. Det finns olika tekniker och han kommer att anpassa övningarna efter hur gruppen ser ut.

Syftet med helgen är också att väcka intresse för Scenvaras verksamhet, inte minst teaterföreställningarna som varje år sätts upp i Teaterladan i Larv.

Kursen är öppen för alla, men är gratis för medlemmar i ATR Väst – Amatörteaterns Riksförbund. Medarrangör är även ABF.

– Är man nyfiken, men inte riktigt redo för att gå kursen, så kan man som allmänhet komma ner till Teaterkällaren och se vad det är, om man vill höra mer om vad vi gör, säger Johan Rundkvist.

Johan Rundkvist håller i helgkursen som Scenvara arrangerar i november.
Johan Rundkvist håller i helgkursen som Scenvara arrangerar i november. Foto: Åsa Mwansa

Artikeltaggar

ABFKurserNöje/KulturScenvaraSkaraSkådespelareTeaterVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.