Hoppa till huvudinnehållet

Jubileum bland spöken och häxor – överraskningar utlovas: ”Ett måste”

Publicerad:
Reporter Åsa Mwansa
Åsa Mwansa
asa.mwansa@nlt.se
Vilka varelser som dyker upp under årets Halloweenpromenad i Oltorp återstår för besökarna att se, men en del nytt blir det jämfört med tidigare år.
Vilka varelser som dyker upp under årets Halloweenpromenad i Oltorp återstår för besökarna att se, men en del nytt blir det jämfört med tidigare år. Foto: Annika Elwing

Söndagen den 29 oktober är det dags för det årliga Halloweenfirandet i Kvänum.

Oltorps friluftsförening står för ruskigheterna och lovar en del nyheter utan att avslöja för mycket.

– Lite överraskningar måste det vara, säger Maria Torsell.

Det är tioårsjubileum för evenemanget i år och förra året tog över 1 300 orädda besökare tillfället i akt att gå en runda i Oltorp.

– Det har växt från år till år. Vi har haft en otrolig tur med vädret de senaste åren. Vi hoppas att det är uppskattat och vädret hjälper ju till, säger Maria.

Det är framförallt många Kvänumsbor som återkommer, men allt fler utifrån gästar evenemanget.

Förutom tipsfrågor och bingobrickor erbjuds även servering av korv med bröd.

Bäst utklädd utses

Som tidigare år blir utklädda barn fotograferade och av dem utses de som har gjort det bäst. Inför årets promenad har vissa installationer bytts ut och det kommer bli lite nyheter i häxområdet.

Den som tror att det kan vara lite för spännande kan ta med sig någon att hålla i handen.

– Eller så väljer man att komma tidigt. Är man lite på gränsen till rädd så kan man komma medan det är ljust, säger Maria.

Hon vill ändå påpeka att alla varelser är snälla.

– Och den goda fen som strör sina stenar för att hindra oss uslingar att göra något uschligt mot barnen är här för att se till att vi viker hädan.

Evenemanget börjar frampå eftermiddagen och håller på i tre timmar.

Spökskog i Larv

För den som inte kan få nog av spökerier arrangerar Larvs FK en spökvandring på Hedensborg. Den anordnas kvällen innan, lördag 28 oktober.

Där blir det läskig tipspromenad i skogen och i startavgiften ingår kaffe, kaka och saft. Den som är extra hungrig kan köpa korv med bröd.

Artikeltaggar

BarnDjur och naturFotograferingHedensborgKvänumLarvLarvs FKMänskligtOltorps FriluftsföreningSkogTipspromenaderVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.