Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett urval av rubriker under den gångna natten.

Sverige

En man i 75-årsåldern har avlidit efter att ha hittats medvetslös i vattnet i Upplands-Bro, uppger polisen.

Polisen larmades om händelsen av mannens anhöriga vid 16.30-tiden sedan han inte kommit tillbaka efter att ha varit ute och badat.

Räddningstjänstens dykare deltog i sökarbetet efter mannen och när han väl hittades fördes han till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda.

Anhöriga har underrättats. (TT)

En person hittades död vid ett flerfamiljshus i Nässjö under söndagen.

Polisen är förtegen om omständigheterna kring dödsfallet, men senare kom uppgifter om att en person gripits misstänkt för mord.

– Det är fortfarande ganska oklart kring vad som har hänt och vad som ligger till grund för dödsfallet. Vi jobbar fortfarande med att identifiera den avlidna, säger Jonny Gustafsson, polisens presstalesperson. (TT)

Världen

En man i 40-års åldern sköts ihjäl av polis efter ett gisslandrama i norska Stavanger på söndagskvällen.

Mannen hade smitit från en trafikolycka, efter att ha kolliderat med en bil. I den andra bilen färdades en familj, som klarade sig utan skador.

Polisen fick strax före klockan 23 in uppgifter om att mannen var beväpnad och att han efter smitningen tagit sig in i en bil och tagit föraren som gisslan. Polisen spårade snabbt upp bilen och en biljakt inleddes i riktning mot Stavanger.

”Den misstänkte sköt sedan ut genom fönstret och mot polisen”, säger insatsledare Victor Fenne-Jensen i Sørvest polisdistrikt i ett pressmeddelande.

Gisslan och en polis skadades i skottlossningen, men de ska inte vara livshotande. Den misstänkte mannen fördes till sjukhus och förklarades där död. (TT)

Ekonomiministern Sergio Massa möter ultraliberalen Javier Milei i en andra omgång i Argentinas presidentval den 19 november.

Med 86 procent av rösterna räknade efter söndagens val hade Massa 36,2 procent av rösterna och Milei 30,3. För att utses till president i första vändan krävs 45 procent av rösterna, eller 40 procent och ett övertag på tio procent.

Milei, som kallar sig själv för ”anarkokapitalist”, såg ut att leda i opinionsundersökningar innan valet. (TT)

Artikeltaggar

ArgentinaJavier MileiOlyckor och katastroferSergio MassaSjukhusSmitningStavangerTrafikolyckorUpplandVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.