Hoppa till huvudinnehållet

HCL-keeperns kaxiga utspel: ”Vi är det bästa målvaktsparet i division 2”

Publicerad:
Reporter Carl Söderström
Carl Söderström
carl.soderstrom@nlt.se
HCL-målvakten Noel Sjökvist fick hålla sin första riktiga nolla.
HCL-målvakten Noel Sjökvist fick hålla sin första riktiga nolla.

Första riktiga nollan i seniorsammanhang.

Då svarar HCL-målvakten Noel Sjökvist, 19, för ett kaxigt utspel.

– Jag skulle vilja sticka ut hakan och säga att vi är det bästa målvaktsparet i division 2. Sett till hela landet.

HC Lidköping har precis tagit den andra raka segern, efter en tillknäppt historia, när Noel Sjökvist, utlånad från Skövde IK, kliver ut ur omklädningsrummet.

Han gläds år Oliwer Fjellströms och Hampus Höglunds mål, samt de tre poängen som gör att racet om en plats i Alltvåan rullar vidare.

För femte matchen den här säsongen fick han tränaren Nicklas Svedbergs förtroende. Och han svarade upp till förväntningarna.

Nollan var den första i seniorsammanhang, sett till 60 minuter hockey.

– Jag höll nollan även i en halv match borta mot Tranås.

– Egentligen betyder inte det där så mycket för mig. Lite tar jag med mig, men det är inget jag fokuserar på nu, säger Noel Sjökvist som har gjort totalt elva seniormatcher.

Trots storspelet är han inte given som nummer ett. Några millimeter bakom finns Fritz Abrahamsson, också han från Skövde. Tillsammans bildar de, enligt Sjökvist, något alldeles extra.

Nämligen landets bästa målvaktspar i division 2.

– Vi är ett riktigt bra målvaktspar. Jag är på lån från Skövde och Fritz spelade i Skövde den förra säsongen. Det är division 1-klass på oss båda, säger Noel Sjökvist utan darr på rösten.

Hur är konkurrensen mellan er?

– Den är stor, men vi är även goda vänner. Vi åker ju i samma bil från Skövde, jag och Fritz. Vi hjälper varandra, är schyssta mot varandra, men självklart vill man vara den som står.

På söndagseftermiddagen, i hemmamötet med Olofström, fick Sjökvist en ganska behaglig resa fram till nollan. Gästerna skapade inte speciellt mycket, men det gjorde å andra sidan inte HCL heller.

Ledningsmålet, av Oliwer Fjellström, kom mitt i den första perioden. I matchens absolut sista sekund avgjorde Hampus Höglund i tom kasse genom att göra 2-0 efter en stolpretur.

– De hade inte jättemånga chanser. Vi tog bort deras farliga lägen, så det var ganska lugnt, faktiskt. Det var mycket skott utifrån och många skott i magen, sådant som gör det lätt för oss målvakter.

– Det är precis så jag och Fritz har sagt att vi vill ha det, att de kan få skjuta utifrån. Då räddar vi.

För HCL var segern den andra raka. Laget kliver upp på nio poäng och har häng på topp fem. De fem främsta tar ju sig som bekant till Alltvåan när serien delas efter 18 omgångar.

– Jag tycker absolut att vi ska kunna vara med där. I de tre senaste matcherna har vi varit riktigt bra. Det är lite smådippar som har avgjort matcherna vi har förlorat.

Nästa omgång spelas redan på onsdag. Då åker HC Lidköping till Stenungsund för möte med tabelljumbon.

Noel Sjökvist pustar ut efter den andra raka segern.
Noel Sjökvist pustar ut efter den andra raka segern. Foto: Carl Söderström

Fakta

Ishockey

– Hockeytvåan södra A –

HC Lidköping-Olofströms IK

2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 Oliwer Fjellström (7.15).

Tredje: 2-0 Hampus Höglund (19.59).

Skott: 28-27 (6-7, 11-11, 9-11).

Utv, HCL: 3x2. Olofström: 4x2.

Domare: Daniel Söderberg.

Artikeltaggar

HC LidköpingIshockey

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.