Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:
Reporter Per-Johan Thörn Wistrand
Per-Johan Thörn Wistrand
webbredaktion@nwt.se

Misstänkt drograttfylleri i Skara.

Brand i papperskorg vid skola i Lidköping.

Tonåring skottskadad öster om Stockholm.

Skaraborg

Strax före klockan 04 stoppades en bilförare av polis i centrala Skara. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknade körkort och misstänktes vara påverkad av narkotika.

Han fick lämna blodprov och misstänks nu för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

Vid klockan 03.01 kom larm om en brand vid Floragatan i centrala Lidköping.

– Det har brunnit i en papperskorg som var monterad på fasaden till Fredriksdalskolan. Den var släckt av polisen vid vår framkomst, säger Simon Rosén, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Skaraborg.

Branden spred sig inte till själva byggnaden. Polisen misstänker att branden är anlagd och gör en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

En man i övre tonåren har skjutits i Gustavsberg i Värmdö kommun, öster om Stockholm.

– Det var ett vittne som hörde skott och sedan påträffade en skottskadad man, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen.

Mannen har förts med ambulans till sjukhus, det är oklart hur illa skadad han är. Händelsen utreds som försök till mord.

Platsen har spärrats av och polisen har en omfattande insats i området.

– Vi har ett antal resurser och jobbar bland annat med att söka efter en eller flera gärningspersoner med hundpatruller och säkra spår. Vi har även tekniker på plats, säger Mats Eriksson.

Polisen har även satt upp vägspärrar, där två personer har kontrollerats och hämtats till förhör.

– De är är inte formellt gripna. (TT)

En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren i ena armen på tisdagskvällen. Det var vid klockan 23.12 som polisen fick kännedom om händelsen i Västervik.

– En man inkommer till akuten i Västervik. Han är vaken och talbar och har blivit attackerad utomhus av en okänd gärningsman, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Han berättar att mannen blivit knivskuren i sin ena arm. På onsdagsmorgonen är ingen person misstänkt.

Världen

Minst två personer har dödats och minst fyra skadats i samband med en rysk attack mot staden Zaporizjzja i sydöstra Ukraina, enligt ukrainska myndigheter.

Ett flerbostadshus har träffats av rysk beskjutning, uppger kommunalrådet Anatolyj Kurtev på sociala medier.

Han tillägger att tre personer saknas efter attacken och att räddningstjänst arbetar på platsen. (TT)

USA:s president Joe Bidens planerade besök i Jordanien har ställts in efter bombningen av ett sjukhus i Gaza där flera hundra personer uppges ha dödats.

Biden fattade beslutet att ställa in besöket efter samtal med Jordaniens kung Abdullah II och av hänsyn till den landssorg som utlysts av Mahmud Abbas, palestiniernas ledare på Västbanken, uppger Vita huset.

Terrorstämplade Hamas har lagt skulden för bombningen på Israel. Men den israeliska militären säger sig vara oskyldig och uppger att Islamiska jihad, en annan väpnad palestinsk grupp i Gaza, avfyrade flera raketer nära sjukhuset och att en av dem slog ned i sjukhuset.

Biden skulle ha träffat kung Abdullah II, Mahmud Abbas och Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi under besöket. (TT-AFP)

Artikeltaggar

Abdullah II av JordanienBrott, lag och rättBränderDrograttfylleriFredriksdalskolanGazaHamasIslamiska jihadJoe BidenJordanienMahmoud AbbasOlovlig körningSimon RosénStockholm

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.