Hoppa till huvudinnehållet

Tjuvar har dömts – tog sig in i 24 Sju-butiker med bank-ID

Publicerad:
Reporter Christoffer Dunälv
Christoffer Dunälv
christoffer.dunalv@nlt.se
Två män döms för att ha stulit varor från två 24 Sju-butiker i Arentorp och Främmestad.
Två män döms för att ha stulit varor från två 24 Sju-butiker i Arentorp och Främmestad. Foto: Polisen

De två männen länsade två 24 Sju-butiker på varor men lämnade bakom sig lämnades digitala avtryck; de hade använt bank-ID för att ta sig in.

Nu har duon dömts för stölderna.

Det är snart ett år sedan som två 24 Sju-butikerna i Arentorp och Främmestad drabbades av stölder mitt i natten av två maskerade personer som roffade åt sig varor för tusentals kronor.

Polisen kunde dock snabbt lokalisera två misstänkta personer – en man i 25-årsåldern från Herrljunga samt en man i 30-årsåldern från Lysekil –en efter att Herrljungabon använt sitt bank-ID för att komma in i lokalerna.

Nu har Skaraborgs tingsrätt dömt männen för stölderna.

Många domar

Lysekilsbon, som förekommer i 21 avsnitt i belastningsregisterutdraget, döms till villkorlig dom samt behandling.

Herrljungabon, som förekommer i 17 avsnitt i belastningsregisterutdraget, dömdes i somras till nio månaders fängelse av Västmanlands tingsrätt för försök till utpressning, olaga hot och övergrepp i rättssak. Domen är överklagad och har inte vunnit laga kraft. Dock anser rätten att den tidigare påföljden ska omfatta även aktuell brottslighet. Rätten bedömer att straffmätningsvärdet för de brott mannen nu döms för uppgår till 14 dagars fängelse.

Männen ska dessutom betala 7 550 kronor i skadestånd till de utsatta butikerna.

Tjuvar slog till mot 24 Sju-butiker – länsade lokalen: ”En man frihetsberövad”Tjuvar åtalas – länsade 24 Sju-butiker och använde sitt bank-ID: ”Hjärnan var inte med”

Artikeltaggar

ArentorpBrott, lag och rättFrämmestadFängelseSkaraborgs tingsrättStölderVästmanlands tingsrätt

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.