Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:

Bilbrand i Lidköpings kommun.

Brand i container hos möbelföretag i Tibro.

Misshandel i nära relation i Lidköping.

Två svenskar ihjälskjutna i Bryssel.

Skaraborg

Tidigt på tisdagsmorgonen brann en personbil i Gillstad i Lidköpings kommun.

Larmet om branden kom klockan 04.21. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– En totalskada på en personbil som stod på en uppfart, en bit ifrån närmsta byggnad. Den var helt övertänd när vi kom dit. De hade påbörjat släckning själva, men det brann rejält, säger Peter Brandels, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Skaraborg.

Branden spred sig inte vidare från bilen. Brandels har inga uppgifter om att personer skadats fysiskt.

Brandorsaken är oklar inledningsvis och polisen har ingen misstanke om brott.

Räddningstjänsten ryckte ut till ett möbelföretag i västra Tibro på natten till tisdagen.

Orsaken var en brand i en container som stod inomhus.

– Det är rökutveckling från en container, men de har rullat ut den. Det var glödbrand bland trasor och grejer, säger Peter Brandels, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Skaraborg.

Larmet kom klockan 03.14. Räddningstjänstpersonalen släckte och ventilerade ut röken.

– Det har inte blivit någon brandspridning i lokalen, säger Brandels.

Ingen person ska heller ha skadats.

Vid klockan 22.15 larmades polisen till centrala Lidköping där en kvinna ska ha blivit misshandlad utanför Hotell Läckö. En man greps på platsen misstänkt för misshandel i nära relation.

Kvinnan ska inte ha behövt sjukvård, enligt polisen. Mannen förhördes och anhölls under natten.

Båda de inblandade är födda på 1970-talet.

Sverige

En kvinna har försvunnit i Svenljunga kommun och en stor sökinsats pågick under natten till tisdagen. Det var vid 00.30-tiden som polisen gick ut med en efterlysning. Kvinnan hade då varit försvunnen sedan klockan 08 på måndagsmorgonen.

Hon ska ha försvunnit i ett område norr om Hillared och uppges då ha varit klädd i jeans, en ljusgrå fleecejacka och vandringsskor.

Under natten till tisdagen deltog ett flertal polispatruller i sökandet, uppger stationsbefälet vid Boråspolisen.

Den som har sett kvinnan eller har annan information ombeds höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Vid 05-tiden på tisdagsmorgonen var hon ännu inte hittad.

– Vi får se nu när dagen lyser upp och det är lite människor i rörelse, då är det lättare att få in lite tips, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polis kör då med bilar på vägar där de kan se tillräckligt bra. Om kvinnan inte hittas under morgontimmarna är tanken att även personal från Försvarsmakten ska hjälpa till under dagen, berättar Wennergren.

– Då blir det militär och helikopter i en lite större sökinsats för att finkamma så att vi inte missat någonting.

Världen

Två personer, som enligt belgiska myndigheter är svenskar, sköts till döds i ett misstänkt terrordåd i Bryssel på måndagskvällen. Det här är vad vi hittills vet om det inträffade.

Två personer dödades och minst en person skadades när en man på måndagskvällen öppnade eld med automatvapen i vid torget Saincte Lette i centrala Bryssel. Den skadade personen ska enligt belgiska medier vara ”utom fara”.

Skottlossningen inträffade klockan 19.15 – 1,5 timmar före Sveriges EM-kval i fotboll mot Belgien, och flera medier uppger att de två personer som sköts ihjäl bar svenska landslagströjor.

Efter dådet har terrorhotnivån höjts till den högsta, fyra, i staden och säkerheten har skärpts såväl runt Kung Baudouin-stadion som inne i centrala Bryssel.

Tidigt på tisdagsmorgonen hade gärningsmannen, som var i 40-årsåldern och klädd i orange jacka och hjälm, ännu inte gripits. Enligt medieuppgifter är han sedan tidigare känd av polisen. Det har på sociala medier spridits en film där en man säger sig tillhöra terrorrörelsen IS och vara ute efter att ”hämnas muslimer”. ”Jag har dödat tre svenskar”, säger han enligt TT:s översättning.

Polisen i Bryssel manade på måndagskvällen till försiktighet och uppmanade allmänheten att hålla sig inomhus. (TT)

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättBrysselFörsvarsmaktenLidköpingOlyckor och katastroferPeter BrandelsSkaraborgSvenljunga kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.