Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre bilar skadades vid en brand i Lidköping.

En bilist smet från en trafikolycka i Skara.

Skaraborg

Vid klockan 03.35 på torsdagen larmades polisen om en trafikolycka mellan flera fordon på Vallgatan i Skara. På platsen ska en bil ha kört på en annan bil bakifrån och sedan avvikit från platsen. Ingen person skadades, endast materiella skador uppstod i samband med olyckan, uppger polisen.

Polis och räddningstjänst skickades till en fordonsbrand vid Kinnegatan i Lidköping, strax efter klockan 04. På platsen brann det i två bilar på en parkeringsplats. Ett tredje fordon fick lackskador i samband med branden.

Kraftig brand på parkeringsplats

Sverige

Två personer har skadats vid en skottlossning i Västberga i södra Stockholm natten mot torsdagen.

De skadade personerna hittades inomhus men det är oklart var skottlossningen skedde.

– Båda har förts till sjukhus med ambulans.

Vi har en konstaterad skottlossning där det uppstått personskador. Jag kommenterar inte skadeläget, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl til TT.

Ingen person är ännu frihetsberövad i ärendet. (TT)

Läkemedelsverket startar en tillsyn av leverantören P24 vars tekniklösning ersätter ett samtal med en sjuksköterska med en chattbot vid vårdguiden 1177, rapporterar Dagens Nyheter.

Tillsynen inleds sedan avvikelser har observerats i den automatiska triage-tjänsten, vilket DN och SVT tidigare har rapporterat om.

En av regionerna som har testat leverantörens chattbot är Västra Götalandsregionen som pausade tjänsten sedan den visat på brister.

Sorteringsverktyget lovar en nära 100 procentig träffsäkerhet vad gäller prioritering av patienters vårdnivå – men visar avvikelser i tre fall av tio, enligt en stickprovskontroll. (TT)

Världen

En man och en kvinna har dödats i samband med att drönare skjutits ned i den ryska regionen Belgorod som gränsar till Ukraina, enligt guvernören Vjatjeslav Gladkov.

Minst två andra personer har skadats. Nedskjutet bråte har störtat mot bostadshus som sedan fattat eld, skriver Gladkov på Telegram.

Räddningstjänsten arbetar på platsen, enligt den ryske guvernören. (TT)

Ytterligare 8 700 arbetare vid Fords fabrik i Louisville i delstaten Kentucky, USA, går ut i strejk, meddelar fackförbundet UAW.

Det är den största och mest lönsamma Fordfabriken i världen, skriver AP.

Strejken inleddes den 14 september och gäller anställda vid tre stora biltillverkare i USA – Ford, General Motors och Stellantis. Omkring 33 700 av fackets 146 000 medlemmar vid företagen är nu uttagna i strejk.(TT)

Artikeltaggar

BränderFordLidköpingLäkemedelsverketOlyckor och katastroferSjukhusSkaraStellantisSVTTrafikolyckorUSAVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.