Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Reporter Per-Johan Thörn Wistrand
Per-Johan Thörn Wistrand
webbredaktion@nwt.se

Explosion vid lägenhet i Skara.

Inbrott i elektronikaffär i Vara.

Bilstöld i Tidaholm och torrkokning i Falköping.

Skott mot lägenhet i Stockholmsområdet.

Skaraborg

En person larmade på tisdagskvällen om en hög smäll i området Skaraberg i Skara. Enligt inringaren ska det också ha kommit rök från området.

Polisen var på plats och har inlett en förundersökning.

Ingen person ska ha kommit till skada, men flera uppges vara chockade. En man har gripits som misstänkt.

Vid klockan 04.25 larmades polisen om ett pågående inbrott i en elektronikaffär på Torggatan i Vara. Enligt uppgift ska två bilar ha befunnit sig på platsen och en person försökte slå sönder fönster till affären.

När patrullen anlände fanns inga misstänka kvar. Polisen påbörjade spaning efter de inblandade fordonen, dock utan resultat.

Det är ännu okänt vad som har tillgripits och till vilket värde. Ingen är misstänkt eller gripen i nuläget.

En Volvo S80 stals i Tidaholm mellan klockan 18.30 och 21.30 på tisdagskvällen. Den är efterlyst. Polisen har inte åkt ut för att söka efter den.

Vid 22.30-tiden blev det torrkokning i ett bostadskök i centrala Falköping. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det började brinna lite i kastrullen, men det släckte husägaren själv, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Det blev inga andra skador på bostaden eller personskador till följd av branden, enligt honom.

Sverige

Ett flertal skott avlossades natten till onsdagen mot en lägenhetsdörr i Kungsängen utanför Stockholm. En person befann sig i lägenheten under skottlossningen men blev inte träffad.

– Inga personskador. Vi har säkrat spår efter händelsen, men inte gripit någon misstänkt i nuläget, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen, till TT.

– Vi har i arbetet i jakten på gärningsmannen genomfört ett antal fordonsstopp i området, men det har inte lett till något gripande, säger Daniel Wikdahl.

I samband med skottlossningen ska en vit bil ha lämnat platsen. Händelsen rubriceras som försök till mord. (TT)

Världen

Ett nytt jordskalv har inträffat i Afghanistan, i ett område nära staden Herat i den västra delen av landet. I samma område omkom över 2 400 människor, enligt beräkningar från talibanregimen, i ett kraftigt skalv den gångna helgen.

Det senaste starka skalvet hade samma kraftiga magnitud som det i helgen, 6,3.

Skalvet inträffade på tio kilometers djup vid femtiden på onsdagsmorgonen. Dess centrum var omkring 30 kilometer norr om staden Herat, enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS som följer jordskalv jorden över. (TT-AFP)

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetBrott, lag och rättBränderFalköpingPersonskadorSkaraSkottlossningTidaholmUlf AnderssonVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.