Hoppa till huvudinnehållet

Barndomspolaren om Rasmus Dahlins monsterkontrakt: ”Jag är inte förvånad”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Oliwer Fjellström och hans HC Lidköping åkte på onsdagen på säsongens tredje förlust, på fyra matcher.
Oliwer Fjellström och hans HC Lidköping åkte på onsdagen på säsongens tredje förlust, på fyra matcher. Foto: Sören Turesson

Försäsongen förstördes av skador.

Nu håller såväl Oliwer Fjellström som hela HC Lidköping på att leta efter toppformen.

– Jag tycker ändå att det här var ett steg i rätt riktning, säger 24-åringen som, efter 3-5-förlusten mot Bäcken, även fick svara på frågor om barndomspolaren Rasmus Dahlins nya monsterkontrakt.

Oliwer Fjellström är en av spelarna som ska vara ledande i HC Lidköping, om säsongen 2023/24 ska bli lyckad. Att den 24-årige forwarden stod på noll poäng inför onsdagens hemmamöte med seriefavoriten Bäcken var således inget bra tecken.

– Det är bara att ha tålamod. Jag har inte riktigt varit i form och det har inte varit någon medstuds heller, säger huvudpersonen själv.

Att Oliwer Fjellström inte har varit i toppform har också sin förklaring. En stor del av försäsongen förstördes för forwarden, då såväl rygg- som knäproblem höll honom borta från isen.

– Det känns bättre och bättre. Jag börjar komma igång och nu ska jag bara få in några puckar också, det ger självförtroende, säger Oliwer Fjellström.

”Det är tufft”

Några mål blev det inte från Fjellströms klubba i mötet med Bäcken, men däremot noterades han för säsongens två första assist. Han var näst sist på pucken i samband med Oscar Ahokas 1-2-reducering i powerplay i slutet av den första perioden, samt assisterade till Anton Thelanders 3-5-mål i slutperioden.

Det målet blev också matchens sista, vilket innebär att HCL står kvar på tre poäng efter fyra spelade omgångar.

– Det är tufft. Jag tycker att vi har skapat lägen i samtliga matcher, men vi har varit för ineffektiva, säger Oliwer Fjellström.

GIK väntar

Nästa uppgift för HC Lidköping? Den inleds om mindre än 48 timmar, då Grästorps IK väntar på besök på fredagskvällen.

– Det är alltid kul att möta GIK, det är ett rivalmöte. De ser sig själva som favoriter inför den matchen så det hade varit roligt att åka dit och knäppa dem på näsan, säger Oliwer Fjellström.

HCL-fostrade Rasmus Dahlin skrev nyligen på ett nytt monsterkontrakt med sin NHL-klubb Buffalo Sabres.
HCL-fostrade Rasmus Dahlin skrev nyligen på ett nytt monsterkontrakt med sin NHL-klubb Buffalo Sabres. Foto: Sören Turesson

Och lagets framfart i Hockeytvåan i all ära – veckans största nyhet i HCL-vägar har ju ändå varit det nya monsterkontrakt som Rasmus Dahlin har skrivit på med sin NHL-klubb Buffalo Sabres. Samma Dahlin som Oliwer Fjellström växte upp med och spelade merparten av sin ungdomsår ihop med.

Vad säger du om Dahlins nya monsterkontrakt?

– Jag är inte förvånad. Jag visste väl att han skulle få något något superkontrakt och han är förtjänt av det, säger Oliwer Fjellström och fortsätter:

– Buffalo vill ju binda upp honom och då får de betala också. Det är kul att se att en polare man har spelat med tar sig hela den vägen.

HC Lidköping kröp närmare – men räckte inte till mot seriefavoritenGrästorp segrare hemma mot Stenungsund

Fakta

Ishockey

– Hockeytvåan södra A -

HC Lidköping-Bäcken

​3-5 (1-2, 0-1, 2-2)

Första perioden: 0-1 Axel Nilsson (0.35), 0-2 Rasmus Hultfelt (11.27), 1-2 Oscar Ahokas (15.41).

Andra: 1-3 Alexander Pettersson (15.40).

Tredje: 1-4 Oliver Celec (1.45), 2-4 Edvin Eriksson (8.43), 2-5 Linus Jonasson (12.13), 3-5 Anton Thelander (13.40).

Skott: 27-42 (6-13, 9-14, 12-15).

Utv, HCL: 5x2. Bäcken: 5x2.

Domare: André Bidersten.

Publik: 170.

Artikeltaggar

HC LidköpingIshockeyOliwer FjellströmRasmus Dahlin

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.