Hoppa till huvudinnehållet

Tar över som fritidschef efter Helander: ”Känns väldigt inspirerande att komma hem”

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se

Camilla Helander lämnar som fritidschef och blir utvecklingsledare för två stora satsningar inom Skara kommun.

Ny fritidschef blir Anders Svensson som värvats från Skövde.

– Jag växte upp i Skara så det känns väldigt inspirerande att komma hem och arbeta med fritidsutbudet för Skaraborna, säger han.

Rekryteringen av två enhetschefer till kultur- och fritidsförvaltningen på Skara kommun är avslutad. I september tillkännagavs rekryteringen av en ny bibliotekschef. Nu är rekryteringen av den nya fritidschefen också klar. De nya tillsättningarna ger förvaltningen möjlighet att växla upp arbetet med fler utvecklingsprojekt.

– Jag ser det som en jätteviktig del att vi stärker upp fritidssidan, vi har en stor expansiv period framför oss på fritidssidan och i hela förvaltningen, säger förvaltningschef Jytte Rixman-Svantesson.

”Kommer hem”

Som tidigare meddelats har Tobias Bengtsson fått tjänsten som bibliotekschef. Ny fritidschef blir Anders Svensson. Båda enhetscheferna tillträder sina tjänster den första januari. Svensson ser fram emot att få fortsätta utveckla möjligheterna till ett givande fritidsutbud i Skara.

Anders Svensson på sitt jobb som enhetschef för Skövde kommun. Här på Södermalms IP.
Anders Svensson på sitt jobb som enhetschef för Skövde kommun. Här på Södermalms IP. Foto: Per Engelbrektsson
Ny fritidschef i Skara blir hemvändaren Anders Svensson.
Ny fritidschef i Skara blir hemvändaren Anders Svensson. Foto: Skara kommun

– Jag växte upp i Skara så det känns väldigt inspirerande att komma hem och arbeta med fritidsutbudet för Skaraborna, säger Anders.

Anders, som bor i Lidköping, kommer närmast från en tjänst i Skövde kommun som enhetschef för hallar och arenor. Han har ett stort idrottsintresse, inte minst inom fotbollen där han efter den egna spelarkarriären har verkat som tränare i en lång rad lokala klubbar.

Han förklarar att han har ett driv för att finna lösningar som gynnar invånarna.

– Att ha goda möjligheter att utöva sina fritidsintressen skapar en trivsam kommun som man vill bo och verka i, tillägger Anders.

Helanders nya roll

Nuvarande fritidschef Camilla Helander går in i en ny roll som utvecklingsledare. Rollen kommer att vara mer inriktad på de stora utvecklingsprojekt som pågår på fritidssidan i förvaltningen. Dels handlar det om den fortsatta utbyggnaden av Vilan från fritidsområde till idrotts- och eventområde, som är i full gång efter det rekordstora tillskottet av medel från delfinansiären Sparbanken Skaraborg. Helanders nya uppgifter handlar också om den fortsatta utvecklingen av Petersburgsområdet.

– Det känns så bra att kunna gå parallellt med en ny kollega och att vi tillsammans kan fortsätta våra unika fritidssatsningar i Skara, säger Camilla Helander.

Camilla Helander blir utvecklingsledare medan förvaltningschef Jytte Rixman Svantesson fortsätter med det jobb hon har.
Camilla Helander blir utvecklingsledare medan förvaltningschef Jytte Rixman Svantesson fortsätter med det jobb hon har. Foto: Skara kommun
Tobias Bengtsson, ny bibliotekschef i Skara.
Tobias Bengtsson, ny bibliotekschef i Skara. Foto: Martin Frick

Läs också

Artikeltaggar

ArbeteCamilla HelanderFörvaltningJytte Rixman SvantessonKulturNöje/KulturRekryteringSkaraSkara kommunSkövde kommunSparbanken Skaraborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.