Hoppa till huvudinnehållet

Tungt besked för Edsvära/Norra Vånga – åker ur serien

Publicerad:
Edsvära/Norra Vånga FF vann mot Ardala GoIF
Edsvära/Norra Vånga FF vann mot Ardala GoIF

Det blev 1-0 (1-0) när Edsvära/Norra Vånga tog emot Ardala på Edsvallen. Efter att omgången spelats klart på lördagen är det nu ett faktum att Edsvära/Norra Vånga åker ur division 5 Västergötland mellersta herr i fotboll efter en tung säsong.

Ardalas ledare August Brodén om matchen:

– Tråkigt avslut på en bra säsong givetvis, men nu lägger vi matchen bakom oss snabbt och fokuserar på kval till division 4.

Målet i första halvleken av Kristoffer Dahlberg blev matchens enda.

Redan i första halvlek tog Edsvära/Norra Vånga alltså greppet, och 1-0-ledningen i halvtid stod sig matchen ut efter en mållös andra halvlek.

Edsvära/Norra Vånga har två segrar och tre förluster och 9–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ardala har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 16–4 i målskillnad. Det här var Edsvära/Norra Vångas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ardalas tredje uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Edsvära/Norra Vånga slutar på elfte plats och Ardala på andra plats.

Artikeltaggar

Ardala GoIFEdsvallenEdsvära/Norra Vånga FFFotboll

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.