Hoppa till huvudinnehållet

Nya besked från golfklubbarna – här är läget inför helgen

Publicerad:
En bild från ett blött Vara-Bjertorp GK.
En bild från ett blött Vara-Bjertorp GK. Foto: Vara-Bjertorp GK

Regnet det bara öser ner.

Och det drabbar golfarna.

Ekarnas GK, Läckö GK, Vara-Bjertorp GK och Lundsbrunn GK håller fortsatt stängt.

De cirka 5 000 lokala golfarna har långa stunder haft en tung höst. Regnet har öst ner och banorna har stängt i flera olika omgångar.

Och om det inte varit stängt har banorna varit rejält vattensjuka. Efter den blöta tisdagen tvingades fyra av våra fem lokala banor att stänga på nytt.

Nya besked

Inför helgen har klubbarna uppdaterat statusen för sina banor och det är fortsatt stängt på flera håll.

”Tyvärr tvingas vi hålla banan fortsatt stängd på grund av regnet. Vi kommer att hålla stängt över helgen och nytt besked kommer på förmiddagen på måndag 9/10. Även kansliet har stängt i helgen”, skriver Läckö GK på sin hemsida.

”Onsdag 4 oktober till och med lördag 7 oktober är golfbanan helt stängd på grund av regnet så att den har en chans att torka upp. Söndag 8 oktober är banan öppen för spel, observera att det är totalt bilförbud. Måndag 9 oktober och framåt är ej beslutat ännu”, skriver Lundsbrunn GK på sin hemsida.

Varken Vara-Bjertorp GK eller Ekarnas GK, som båda har varit stängda i veckan, har gått ut med någon information om att det skulle vara spelbart i helgen.

Däremot ska Lidköpings GK fortsatt ha öppet, men med förbud mot golfbilar, enligt klubbens hemsida.

Artikeltaggar

Ekarnas GKGolfLäckö GKVara-Bjertorp GK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.