Hoppa till huvudinnehållet

Från pizzeria till grill – Tolga satsar på nytt koncept i Jung: ”Fler gäster än väntat”

Publicerad:
Reporter Mats Rosqvist
Mats Rosqvist
mats.rosqvist@nlt.se
Tolga Kilinc har utrustat köket med nya maskiner.
Tolga Kilinc har utrustat köket med nya maskiner. Foto: Mats Rosqvist

– Det som fungerar på en liten ort kommer också att fungera i en större stad.

Så resonerar Tolga Kilinc som nu öppnat en grill i den tidigare pizzerians lokaler i Jung. Och hittills har allt gått över förväntan.

Grillen som har namnet Gourmet Grill är nämligen ett steg på vägen mot att även öppna en restaurang i en större stad.

Tolgas Kilinc bor tillsammans med hustrun Cecilia och sin familj i Vinninga. I Jung fanns en tom lokal efter den tidigare pizzerian. Ett bra ställe att prova konceptet. Grunden i menyn utgörs av klassiska högrevsburgare, kompletterad med andra grillrätter, pasta och sallader.

Tolgas turkiska ursprung märks för övrigt i några av rätterna. Liksom hamburgare äts Kumru i bröd, men olika sorters korv utgör stommen.

– Man ska egentligen ha ett speciellt bröd, men det går inte att få tag på här så vi använder franskbröd, avslöjar Tolga.

Kasap betyder ungefär slaktarens eller charkuteristens val och är i det här fallet en rejäl hamburgare, medan basen i Gourmeats Tantuni är hackad kyckling och paprika.

Och även om de flesta väljer olika hamburgare har Jungborna även provat de turkiska rätterna. Överlag har starten varit över förväntan. Grillen är öppen under lunchen, men det är framför allt kvällstid som gästerna kommit. Trots att man ännu inte bytt den gamla skylten eller fått upp den nya fönsterfilmen med budskapet om att det numera finns en grill innanför, så har kunderna hittat hit.

– Vi har haft öppet i tio dagar och vi haft 40 fler gäster än vad jag räknade med inför starten, förklarar Tolga.

Artikeltaggar

GrillningJungMat och dryckRestauranger

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.