Hoppa till huvudinnehållet

Killen som inte ger upp gästar Grästorp – berättar om ett CP-bra liv

Publicerad:
Jonas Helgesson.
Jonas Helgesson. Foto: Johan Nilsson/TT

Det blir inte alltid som man har tänkt – ibland blir det bättre.

Så lyder komikern Jonas Helgessons livsmotto.

På torsdag kommer han till Grästorp för att föreläsa om hur det är att leva med en CP-skada i dagens samhälle.

Jonas Helgesson är komiker, inspiratör och föreläsare – något som få trodde var möjligt eftersom han lever med en svår CP-skada.

Han har lärt sig tala, gå utan sin rullstol, ta körkort och nu bor han med sin familj i ett hus utan några som helst hjälpmedel, förutom diskmaskinen då. Hans motto är Det blir inte alltid som man har tänkt - ibland blir det bättre, vilket han bevisat stämmer gång på gång.

Den 5 oktober kommer Jonas Helgesson till Grästorps kyrka för att hålla sin inspirerande föreläsning Ett CP-bra liv.

Jonas Helgesson föddes inte bara med en CP-skada utan också med en stor dos envishet som gör att han bara måste gå för sina mål, vad än omgivningen säger.

Allt är inte en dans på rosor. Jonas har hela sitt liv inte bara kämpat mot sina egna spasmer utan också mot fördomar från människor som inte helt förstår vad en CP-skada innebär.

Om detta föreläser han under torsdagskvällen, samt försöker ge lite förståelse om vad det innebär att leva hans liv.

Deras projekt ska göra det gôtt att leva: ”Vi erbjuder en stor portion humor”

Föreläsningen är ett samarrangemang mellan ungdomsverksamheten 0514, familjehuset Agera och Grästorps pastorat i projektet Det ska vara gott att leva.

Sensus är också med och arrangerar den kostnadsfria föreläsningen.

Det ska vara gott att leva ...

...är ett projekt som drog i gång i Grästorp 1 maj 2022. Syftet är att motverka psykisk ohälsa samt att ge alla möjlighet att känna sig sedda och bekräftade för den de är. Projektet riktar sig främst till den målgrupp i Grästorp som saknar något att göra, kanske för att de inte intresseras av de idrottsverksamheter som finns i kommunen.

Aktörerna i projektet är Familjehuset Agera, ungdomsverksamheten 0514 och Grästorps pastorat.

Artikeltaggar

Familjehuset AgeraGrästorpGrästorps kommunGrästorps kommun (org)Grästorps kyrkaGrästorps pastoratJonas HelgessonKomikerNöje/KulturSensusUngdomsverksamheten 0514

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.