Hoppa till huvudinnehållet

Lokal tomatleverantör fick ta emot pris: ”En stor ära”

Publicerad:
Magnus Claesson är hedrad och överraskad efter beskedet från föreningen Företagarna i Götene.
Magnus Claesson är hedrad och överraskad efter beskedet från föreningen Företagarna i Götene. Foto: Jens Fritzson

Stockagården i Källby har utsetts till årets företag i Götene kommun.

– En stor ära! Jag ska bjuda personalen på tårta, utlovar delägaren Magnus Claesson.

I samband med Götene kommuns näringslivsgala, som i år äger rum i Lundsbrunn den 9 november, sker prisutdelningar i flera kategorier.

Föreningen Företagarna i Götene har dock för vana att ”tjuvstarta” och tillkännage vinnaren av priset ”Årets företag” några veckor i förväg.

Detta i form av ett överraskningsmoment där några representanter från styrelsen besöker vinnaren, vilket skedde under måndagen. Blommor delades ut och motiveringen lästes upp.

Företagarnas motivering:

”Ett framgångsföretag i den gröna näringen. Man har skapat framgång genom att tidigt investera i förnyelsebar energi, effektiv lagring samt ett effektivt kretslopp av näringsämnen på gården. Stockagårdens framgång bygger på duktig personal, kunskap och stor innovationsanda. Stockagården levererar stabila resultat och goda livsmedel.”

– Jag anade väl lite häromdagen när Peder (Strandh, vice ordförande) förvarnade att han skulle komma hit, men rätt så överraskad är jag över priset, helt klart. I många år har det varit en trend med spårbarhet och närodlat, och det har vi levt på, säger Magnus Claesson som driver företaget tillsammans med sin son Gabriel.

På Stockagården är det i huvudsak tomater, vitkål och rödkål som odlas och levereras till kunder, inte minst till livsmedelsaffärer.

– Vi skördar nästan 2 000 ton vitkål och rödkål varje år, och vad gäller tomater handlar det om mellan 200 och 250 ton. Vi har börjat lite mer med småtomater senaste åren. Det är högre värde men mindre volym, säger Magnus Claesson.

Stockagården, som även förfogar över en liten gårdsbutik, har fyra fastanställda. Under skördesäsongen utökar man personalstyrkan med drygt tio säsongsanställda.

I Stockagårdens stora växthus odlas det tomater. Odlingssäsongen sträcker sig från april till november.
I Stockagårdens stora växthus odlas det tomater. Odlingssäsongen sträcker sig från april till november. Foto: Jens Fritzson

Artikeltaggar

FöretagarnaKällbyNäringslivPrisutdelningar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.