Hoppa till huvudinnehållet

Ann-Louise fick utmärkelsen Länets företagare: ”Trodde det var en bluff”

Publicerad:
Ann-Louise Magnusson har fått utmärkelsen Länets Företagare 2023 för sin klädbutik Birgitz i Vara.
Ann-Louise Magnusson har fått utmärkelsen Länets Företagare 2023 för sin klädbutik Birgitz i Vara. Foto: Åsa Mwansa

Ann-Louise Magnusson fick ett telefonsamtal från Sveriges Företag om att hon blivit utsedd till Länets Företagare 2023 och blev först väldigt misstänksam.

– Han pratade jättemycket och jag trodde att det var en bluff, säger hon.

Ann-Louise driver klädbutiken Birgitz i Vara och hon var helt omedveten om att hennes företag hade blivit granskat. Sveriges Företag ägs av Bolagsinspektionen Sverige AB som har utsett Länets Företagare i olika kategorier.

Ann-Louise fick utmärkelsen för Västra Götaland i kategorin detaljhandel, vilket är en certifiering som bland annat visar att företaget är välskött, har hög kreditvärdighet och positiv vinstmarginal.

– De har kollat allt. Och så kollade de mig så att jag inte var kriminell, säger Ann-Louise och skrattar.

Hon menar att hon inte brukar sticka ut, utan håller sig lite i skymundan och är nästan lite blyg, men medger att hon blev lite stolt.

– De ringde strax innan jag skulle åka på semester. Sen förstod jag att det var seriöst, för jag gick ut och googlade. Men det är klart att jag blev överrumplad. Jag hade ingen aning innan, säger hon.

Tuff bransch

Det är tufft för många företag inom detaljhandeln efter pandemin. Många tvingades acceptera uppskov med moms och skatt, och nu ska det betalas igen. Ann-Louise är därför tacksam för sin höga kreditranking och att hon toppade listan i årets granskning.

Hon uppskattar att hennes kunder är i åldrarna från 40 år och uppåt.

– Sen har jag trogna kunder, det är många, många återkommande. Det ser jag ju på alla stämplar jag delar ut i kundklubben. Jag har fått många nya kunder också den sista tiden. Bara det är ju väldigt roligt, säger Ann-Louise Magnusson.

Artikeltaggar

DetaljhandelMomsNäringslivUtmärkelserVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.