Hoppa till huvudinnehållet

KD-topp i Skara lämnar sin post: ”Kommer tillbaka när jag orkar igen”

Publicerad:
Tanjo Andersson, Kristdemokraterna i Skara.
Tanjo Andersson, Kristdemokraterna i Skara. Foto: Elin Andersson

Kristdemokraternas frontnamn Tanjo Andersson lämnar politiken i Skara.

Det är definitivt men kanske bara tillfälligt.

– Jag är sjukskriven, helt enkelt, säger han.

Höstens första kommunfullmäktige ska strax äga rum, och bara några dagar före det inkommer en avsägelse till kommunstyrelsen.

Kristdemokraternas Tanjo Andersson meddelar att han inte längre kan vara med i Skarapolitiken.

– En del kallar det personliga skäl, men jag behöver inte hymla om det. Jag går sjukskriven på grund av utbrändhet, helt enkelt, svarar han när NLT undrar varför han slutar.

”Sedan årsskiftet”

Den som varit uppmärksam har noterat att han inte varit närvarande vid fullmäktiges sammanträden under våren, eller likaså uppdrag i kommunstyrelsen.

– Jag har ju inte varit igång, utan använt ersättare sedan årsskiftet. Då är det bättre att dra ner det här, och andra får gå in och ta med sitt engagemang och ansvar, menar Andersson som försöker dra ner på sina egna engagemang.

Tanjo Andersson, KD, vid en av debatterna före valet ifjol.
Tanjo Andersson, KD, vid en av debatterna före valet ifjol. Foto: Elin Andersson

Men han stänger inte dörren och kastar bort nyckeln, utan hoppas snarare komma tillbaka längre fram.

– Jag kommer nog tillbaka när jag orkar igen. Jag hoppas orka komma tillbaka och ha kraft och energi att ge mig in i det igen. Att vara politiker i Skara tar kraft, men jag brinner för Skara. Eller så känner jag då att jag har gjort mitt. Vi får se, funderar han.

”Måste dra ner”

Nu lägger han politiska argument på hyllan ett tag, och behöver koncentrera sig på sig själv.

– För att klara mig måste jag själv dra ner på de olika sakerna, men jag hoppas komma tillbaka, avslutar han.

Vid höstens första fullmäktigesammanträde valdes Tony Svensson, KD, till ordinarie ledamot i kommunstyrelsen istället för Andersson. Då Tony lämnar platsen som ersättare blev Zimon Brohede, KD, ny ersättare där.

Skara har valt nytt kommunalråd: ”Jag ska göra mitt bästa”Här är alla nya namn i Skaras fullmäktige – medelåldern strax över 55 år

Artikeltaggar

DebatterKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKristdemokraternaPolitikSamhälleSkaraSkara KommunTanjo Andersson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.