Hoppa till huvudinnehållet

Så många nya elever vill skolan ta in: ”Vi vill erbjuda gott om platser”

Publicerad:
Gymnasieskolan i Skara kan ta in 260 nya elever nästa år.
Gymnasieskolan i Skara kan ta in 260 nya elever nästa år. Foto: Elin Andersson

260 nya elever.

Så många kan Katedralskolan i Skara ta in nästa år, om alla platser fylls.

– Det är samma antal platser som vi har just nu, säger Anna Helgesson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden som beslutat i veckan.

Gymnasieskolan Katedralskolan i Skara har inte alltid fyllt alla platser som finns inför varje nytt läsår. Samtidigt vill Skara kommun som driver skolan hålla kontinuiteten och barn- och utbildningsnämnden som beslutar i frågorna har diskuterat saken.

– Vi diskuterade och kom fram till att det inte blir några förändringar. Det är samma antal nästa år som det är nu och det är nämnden enig om, säger Anna Helgesson (S) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Erbjuder

Några frågetecken höjdes kring den engelskspråkiga utbildningen International Baccalaureate som ger en examen direkt efter gymnasiet. Där går antalet sökande ungdomar ner över hela Sverige just nu. Men i Skara blir den kvar oförändrad.

– Vi vill erbjuda gott om platser på Katedralskolan. Vi vet också att det uppskattas att ha en kontinuitet i gymnasieprogrammen så att de inte ändras för ofta, menar skolchef Elin Liljebäck Nilsson.

Det görs inga förändringar i Katedralskolans programutbud inför nästa år.
Det görs inga förändringar i Katedralskolans programutbud inför nästa år. Foto: Elin Andersson

Flest platser kommer att finnas på ekonomi-, samhälls- och naturprogrammet tillsammans med International Baccalaureate. Där erbjuds 32 platser vardera.

Färst platser öppnas upp på barn- och fritid, estetiskas två inriktningar och vård- och omsorgsprogrammet med 12 platser vardera.

Totalt kommer det att finnas 260 platser på Katedralskolan för de elever som kommer nya nästa år.

Program Antal platser

Barn- och fritidsprogrammet 12 platser

Bygg- och anläggningsprogrammet 16 platser

Ekonomiprogrammet 32 platser

El- och energiprogrammet 18 platser

Estetiska programmet- dans 12 platser

Estetiska programmet- teater 12 platser

Fordons- och transportprogrammet 18 platser

Försäljning- och serviceprogrammet 16 platser

International Baccalaureate 32 platser

Naturvetenskapliga programmet 32 platser

Samhällsvetenskapliga programmet 32 platser

Teknikprogrammet 16 platser

Vård- och omsorgsprogrammet 12 platser

Totalt: 260 platser

Skolstarten närmar sig – så ser lärarbemanningen ut i Skara kommun: ”En förbättring”Omorganisation väntar Katedral efter problemen: ”Ska skapa närmare kontakt”

Artikeltaggar

Anna HelgessonElin Liljebäck NilssonGymnasieskolanKatedralskolanNaturvetenskapSamhällsvetenskapSkaraSkara kommunSkola och utbildningTeknik och vetenskapUtbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.