Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:
Reporter Peter Hang
Peter Hang
webbredaktion@nwt.se

Flera fall av misshandel i Skaraborg.

Sju till sjukhus efter Stockholmsbrand.

Explosion vid villa i Huddinge.

Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.

Lidköping

Vid 02:30 stoppade och kontrollerade polisen ett fordon i Lidköping. Enligt Lidköpingspolisen visade förarens alkoholtest positivt. Föraren förlorade körkortet.

Skaraborg

Vid 00:32 skedde en misshandel vid kyrkparken i Skövde efter att flera personer slagits.

– Vi var tvungna att spraya två av dem med med OC-spray för att stoppa bråket, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Målsägande är en man i 30-årsåldern som inte behövde uppsöka sjukvård. Två personer i 20-årsåldern misstänks för brott.

Ännu en anmälan om misshandel upprättades under natten i Skövde vid 00:51. En tjej i 20-årsåldern uppger då till polis att att hon blivit slagen av en annan tjej inne på en restaurang.

– Hon uppger att hon svimmat och ambulans kontrollerar henne och sen blir hon hemkörd av ambulans, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Kvar på restaurangen finns en annan tjej som vill anmäla 20-åringen för misshandel.

Polisen larmas till en ringa misshandel i relation vid 03:21 i centrala Skövde.

Målsägare är en man som blivit riven i ansiktet av sin fru. Mannen behövde inte uppsöka sjukvård.

Sverige

Sju personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm. Ett 40-tal personer fick evakuera, enligt Storstockholms brandförsvar.

Branden bedöms ha börjat i en lägenhet på fjärde våningen och larmet om den kom in vid 01.30-tiden natten till söndagen.

Polisen har, enligt presstalespersonen Towe Hägg, inledningsvis rubricerat det hela som misstanke om allmänfarlig vårdslöshet.

Branden bedömdes vid tretiden vara under kontroll. Men en stor insats har arbetat på plats, enligt Storstockholms brandförsvar.

Personal från bland annat socialtjänsten hos Stockholms stad är på plats. De som evakuerat huset har samlats på ett ställe och det kan bli fråga om att försöka hitta tillfälliga bostäder.

Bedömningen är att det inte finns någon person kvar i huset i som kan ha kommit till skada. (TT)

En explosion inträffade under natten på en villatomt i Huddinge söder om Stockholm. I samband med detonationen sågs en person springa från platsen, skriver polisen på sin hemsida.

En ytterdörr till villan skadades när det smällde men ingen person skadades.

Polisen letar efter nu efter misstänkta gärningspesoner med helikopter och hundar. Det nationella bombskyddet är på plats och tekniska undersökningar sker. Ett område har spärrats av vilket kan påverka trafiken där.

En förundersökning har inletts gällande allmänfarlig ödeläggelse. (TT)

En lägenhet i Uppsala besköts sent på lördagskvällen, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person skadades.

Strax före midnatt fick polisen larm om att flera höga smällar hade hörts i området och polisen kunde senare konstatera att en lägenhet hade beskjutits.

Utredning pågår och det inträffade rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. (TT)

Världen

Armenien vädjar till FN om en insats för att garantera säkerheten för etniska armenier i Nagorno-Karabach. Vädjan kommer efter Azerbajdzjans militäroffensiv i den omstridda utbrytarregionen.

Utrikesminister Ararat Mirzojan bad inför FN:s generalförsamling om en insats för att ”övervaka mänskliga rättigheter och den humanitära och säkerhetsmässiga situationen på plats”.

För Armenien är minnet av massmorden på armenier i det Osmanska riket under första världskriget fortfarande levande. Armenien har anklagat Turkiets allierade Azerbajdzjan för att planera etnisk rensning i Nagorno-Karabach.

Azerbajdzjans utrikesminister Jejhun Bajramov sade tidigare på lördagen, i FN:s generalförsamling, att etniska armenier från utbrytarområdet kommer att behandlas ”som jämlika medborgare”. (TT-AFP)

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetAllmänfarlig ödeläggelseArarat MirzojanArmenienAzerbajdzjanBrott, lag och rättBränderFNHuddingeTrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.