Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen behöver inte anrika skolan – nu kan den säljas: ”Lokalerna är inte lämpliga”

Publicerad:
Reporter Mats Rosqvist
Mats Rosqvist
mats.rosqvist@nlt.se
Nu har tekniska nämnden i Vara utrett lokalbehovet och kommit fram till att Norra skolan kan säljas.
Nu har tekniska nämnden i Vara utrett lokalbehovet och kommit fram till att Norra skolan kan säljas. Foto: Mats Rosqvist

Norra skolan i Kvänum kan nu säljas. Det har kommunens tekniska nämnd kommit fram till.

Tillsammans med brandstationen och ett boende i Vara var Norra skolan aktuell för försäljning redan för två år sedan. Därefter förändrades förutsättningarna, bland annat genom renoveringen av Nästegårdsskolan, och försäljningen lades på is. Brandstationen har också kommit till användning under den pågående ombyggnationen.

Men för Norra skolans del är bedömningen att det går att genomföra försäljningen. Att köpa och sälja fastigheter är något som ligger inom kommunstyrelsens område, men tekniska nämnden hanterar kommunens lokalbehov.

– Vi har frågat förvaltningar, kommunala bolag och även föreningslivet och vi har avvaktat för att se om lokalerna skulle behövas under renoveringen av Nästegårdsskolan. Vi har checkat av alla boxar och nu lämnar vi ärendet till kommunstyrelsen, säger ordföranden för tekniska nämnden Erik Lindström (M).

Lokalerna har tidigare fungerat som fritidsgård, men den verksamheten har flyttat in i samma lokaler som skolan. Även om röster på orten höjts för att Norra skolan åter borde få den funktionen, har man inte fått gehör.

– Bildningsnämnden anser inte att lokalerna är lämpliga, berättar Erik Lindström (M), ordförande för tekniska nämnden.

Visserligen har det funnits ett intresse från privat håll, men någon lösning har man inte kommit fram till.

– Vi kan inte ge bort lokalen, det handlar om likabehandlingsprincipen, säger Erik Lindström.

Artikeltaggar

FörsäljningKommunstyrelsenKvänumNämnderSkola och utbildningVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.