Hoppa till huvudinnehållet

Miljardföretaget öppnar sitt 128:e varuhus: ”Väldigt bra att Jula är omtyckt”

Publicerad:
Julavaruhus
Julavaruhus Foto: Elin Andersson

Julakoncernen närmar sig sitt 130:e varuhus.

Snart har sex nya öppnats i Finland och Norge.

– Vi tar de tillfällen i akt som ges för bra handelslägen, säger Skaraföretagets ägare Karl-Johan Blank.

Julas expansion i Finland fortsätter och under hösten öppnar kedjan ytterligare fem varuhus. Först ut är Jula Hyvinkää som slår upp portarna under torsdagen.

– Vi ser en stor potential i den finska marknaden och trots den rådande konjunkturen finns det inga planer på att dra ned på expansionstakten. Vi har en tuff expansionsplan i Finland trots utmanande tider för detaljhandeln. Vi tar de tillfällen i akt som ges för bra handelslägen, säger Julas ägare Karl-Johan Blank.

Utanför Oslo

Jula har också dragit igång i den norska huvudstadsregionen. I maj i år etablerades ett nytt varuhus i Grini, och nu öppnas Alna vilket blir det 41:a Julavaruhuset i Norge.

Även om det nu är lite tuffare tider fortsätter Julas expansion också på den norska marknaden.

Det första Julavaruhuset i Norge öppnade 2008 i Trondheim.

− Det är fantastiskt kul och känns väldigt bra att Jula är omtyckt på den norska marknaden. Samtidigt är det tufft att få tag på bra lägen i Oslo-regionen, säger Karl-Johan Blank i ett pressmeddelande.

Miljarder euro

Skaraföretaget har nu butiker i Sverige, Norge, Polen, Finland och Österrike. Jula grundades 1979 och omsätter omkring en miljard euro i dagsläget. Totalt finns det nu 128 Julavaruhus.

Julas jättebygge har dragit igång – investerar en halv miljard i ny terminalAlla sorters frågor om islam besvarades i Skara: ”Vi svarar på allt”

Artikeltaggar

FinlandHandelJulaKarl-Johan BlankNäringslivNorgeSkaraVaruhus

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.