Hoppa till huvudinnehållet

Skaraborgsgatan stängs av – så leds trafiken om: ”Passar på”

Publicerad:
Skaraborgsgatan i Skara kommer att delvis stängas av och trafiken ledas om när gångtunnel, järnvägsbro och korsning ska fixas till.
Skaraborgsgatan i Skara kommer att delvis stängas av och trafiken ledas om när gångtunnel, järnvägsbro och korsning ska fixas till. Foto: Elin Andersson

Skaraborgsgatan i Skara kommer att vara delvis avstängd under en månads tid.

En gångtunnel, en bro och en korsning ska fixas till under tiden som trafiken leds om.

– Framför allt ska gångtunneln repareras. Den måste åtgärdas, säger Linus Landergren, trafikingenjör på Skara kommun.

För de som tänkt köra Skaraborgsgatan mellan Viktoriaskolan och Katedralskolan de närmaste veckorna blir det en omväg. Genomfartsleden kommer att stängas av i båda riktningarna så att flera underhållsarbeten kan göras.

– Framför allt ska gångtunneln repareras. Det måste gjutas om i toppskiktet, skiktet mellan vägbanan och taket på tunneln måste göras helt enkelt. Det har blivit sprickbildning och måste gjutas om, beskriver Linus Landergren som är trafikingenjör på Skara kommun.

Gångtunneln under Skaraborgsgatan sett från Katedralskolans håll, i riktning mot gamla badhusparkeringen.
Gångtunneln under Skaraborgsgatan sett från Katedralskolans håll, i riktning mot gamla badhusparkeringen. Foto: Elin Andersson
Sprickor har uppstått i tunneln och det måste gjutas om.
Sprickor har uppstått i tunneln och det måste gjutas om. Foto: Elin Andersson

En månad

Då omledningen av trafiken ger en längre sträcka för avstängning av gatan kan fler arbeten genomföras samtidigt.

– Vi passar på att putsa upp pelarna på järnvägsbron också. Samtidigt kommer Teglagårdens entreprenad att göra om infarten till Teglagården. De passar också på när vi ändå behöver stänga av, säger Landergren.

Från och med måndag och cirka fyra och en halv vecka varar avstängningen och man bedömer att det kommer ha stor påverkan på trafiken. Omledningen sker via Hagaborgsvägen, Brunsbogatan, Källegatan och Tullportagatan.

– Vi hoppas allt ska vara klart på fyra veckor, till den 25 oktober, men kan variera både framåt och bakåt beroende på vädret, säger trafikingenjören.

Järnvägsbron kommer att putsas upp under Skaraborgsgatans avstängning.
Järnvägsbron kommer att putsas upp under Skaraborgsgatans avstängning. Foto: Elin Andersson
Utfarten från Teglagården ska göras om.
Utfarten från Teglagården ska göras om. Foto: Elin Andersson
Avstängningen beräknas pågå ungefär en månad.
Avstängningen beräknas pågå ungefär en månad. Foto: Elin Andersson
Åtstramningar i skolan ger ekonomiskt resultat: ”Två miljoner kronor i förbättring”Stefan utsedd till Årets sommarhjälte: ”Han har gjort skillnad för en hel bygd”

Artikeltaggar

KatedralskolanSkaraSkaraborgsgatanTeglagårdenTrafikVägarbeteViktoriaskolan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.