Hoppa till huvudinnehållet

Butiken hamnar på Retrovägen: ”Det här behövs i Grästorp”

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Jan Jensens Fixabil.se har öppnat på Storgatan och är nu med på Retrovägen.
Jan Jensens Fixabil.se har öppnat på Storgatan och är nu med på Retrovägen. Foto: Emma Hurtig

I drygt en vecka har Fixabil.se haft öppet i den nya lokalen på Södergatan i Grästorp.

Strax efter öppningen kom beskedet – butiken kommer med på Retrovägen.

– Det är jättebra, det finns inga stopp på Retrovägen i centrala Grästorp så det här behövs, säger butiksägaren Jan Jensen.

Fixabil.se:s flyttlass från Plogvägen till Södergatan har pågått under sommaren och i förra veckan var alla flyttkartonger, billackeringsprylar och affärens nya sortiment uppradat och iordningställt i den nya lokalen.

Utöver billack, som varit och är Fixabils specialområde, säljs nu även retroprylar i form av burkar, skojiga t-shirts, magneter samt det danska märket Chili Klaus’ minst sagt heta produkter.

Framför allt dessa retroprylar har fått fler än butiksbesökarna att få upp ögonen för affären.

En av de engagerade i Retrovägen dök strax efter öppningen på Södergatan upp i butiken och godkände Fixabil.se att vara med på Retrovägen.

– Det är jättebra, det finns inga stopp på Retrovägen i centrala Grästorp, bara några utanför så det här behövs, säger Jan Jensen, butiksinnehavare.

Retrovägen grundades i Nossebro av ett gäng retroentusiaster redan 2010. De ville lyfta fram Nossebros alla interiörer och exteriörer från -50 till -70-talen. Projektet har sedan dess vuxit sig allt större och blivit en retroväg med många stopp längs slingriga vägar i delar av Skaraborg.

– Detta är bra för Grästorp, det kommer att komma fler turister som ser sig om i Grästorp, säger Jan Jensen.

Ny lokal ska locka fler kunder till billack-butiken: ”Läget kan inte vara bättre”Jan och Jan lever på lack: ”En gång blandade vi lack till ett flygplan”

Artikeltaggar

ButikerGrästorpGrästorps kommunHandelMotorSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.