Hoppa till huvudinnehållet

Bäst i Skaraborg – för tredje året i rad: ”Det bygger stolthet”

Publicerad:
Under onsdagen släppte Svenskt näringsliv en ny undersökning, som visar att Götene kommun rankas högst i Skaraborg.
Under onsdagen släppte Svenskt näringsliv en ny undersökning, som visar att Götene kommun rankas högst i Skaraborg. Foto: Jens Fritzson

Götene är ånyo Skaraborgs mest företagsvänliga kommun, enligt Svenskt näringslivs undersökning.

– Det bygger stolthet och det gör att vi blir ännu mer motiverade att fortsätta jobba med de här frågorna, säger näringslivsstrategen Emelie Thim.

I konkurrens med 289 kommuner står sig Götene starkt när det kommer till näringslivsrankningen. Senaste åren har Götene kammat hem plats nio och tio.

Även om det inte blev topp tio den här gången slår en tolfteplats högt.

Emelie Thim trycker på att näringslivsfrågorna prioriterats under årens lopp, oavsett politiskt styre.

– Först och främst är det jätteroligt att företagen upplever att Götene kommun är en bra plats att verka på. Företagen vill vara med och göra oss ännu bättre. Vi har konstruktiva dialoger och jag upplever att de har en förståelse för kommunens roll och förutsättningar.

Folk utifrån förknippar Götene med gott företagsklimat, och tolfteplatsen i rankningen gör inte saken sämre.

– Det bygger stolthet och det gör att vi blir ännu mer motiverade att fortsätta jobba med de här frågorna. Att vi håller hög servicegrad förenklar för företag när de vill växa eller etablera sig här.

Götene bäst på företagsklimat i Skaraborg – Lidköping klättrar över 50 placeringar

94 svar

Svenskt näringsliv kommunrankning, som presenterades under onsdagen, bygger till stor del på enkätsvar från företagen, men även statistikfaktorer från SCB och UC.

Totalt är det 94 företag i Götene kommun som har svarat på enkäten.

Några stora plusfaktorer är kommunens attityder till företagande, rimliga handläggningstider samt kommunens service och bemötande.

På frågan vilket eller vilka områden företagen tycker att kommunen ska prioritera för att förbättra företagsklimatet är minskad brottslighet och ökad trygghet, det lokala vägnätet och fler bostäder de vanligaste svaren.

Artikeltaggar

FöretagandeGöteneGötene kommunNäringslivSvenskt Näringsliv

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.