Hoppa till huvudinnehållet

Tog första internationella poängen: ”Ett stort steg i karriären”

Publicerad:
Bruno Johansson, längst till höger, och Petter Lindqvist, näst längst till höger, efter finalplatsen i Danmark.
Bruno Johansson, längst till höger, och Petter Lindqvist, näst längst till höger, efter finalplatsen i Danmark.

Lidköpings TK har spelat till sig framgångar på flera fronter.

I en ITF-turnering i Danmark tog sig Bruno Johansson och Petter Lindqvist hela vägen till final.

– Det var Brunos första ITF-poäng och det är alltid ett stort steg i karriären, säger John Karlman, huvudtränare i LTK.

Att Lidköpings TK toppar Västtouren i överlägsen stil har ni kunnat läsa om tidigare och den senaste tiden har flera av klubbens gymnasiespelare varit ute på vift och spelat till sig framgångar.

Bäst har det gått för Bruno Johansson och Petter Lindqvist, som i en ITF-turnering i Danmark nådde final i dubbelspelet. Bruno Johansson tog sig dessutom långt i singeltävlingen, där hans spel räckte hela vägen till en kvartsfinal.

– Det är så bra för hela gruppen när det går bra för några. Sådant brukar smitta av sig, säger John Karlman.

John Karlman, huvudtränare i Lidköpings TK.
John Karlman, huvudtränare i Lidköpings TK. Foto: Thomas Kühnel

Totalt har Lidköping nu fyra spelare på sitt tennisgymnasium som har plockat ITF-poäng (världsrankingpoäng för juniorer). Det är William Elmers och Petter Lindqvist, som går sista året, samt Arvid Hagejärd och Bruno Johansson, som går andra året.

– Det är viktigt att börja få poäng och visa upp sig på juniorrankingen, säger John Karlman.

Det går totalt 14 elever på NIU (nationell idrottsutbildning) i Lidköping och även på tjejsidan är spelarna ute och mäter krafterna i internationella turneringar.

Prestigefyllt

Tre av LTK:s yngre spelare har dessutom varit iväg och spelat Pirres Pokal (pojkar) respektive Sofias Cup (flickor). Det är turneringar dit landets bästa 14-åringar blir uttagna.

– Det är väldigt prestigefyllt, säger John Karlman, som fick se LTK representeras av Vilgot Hidetun, Vidar Lindblad och Erica Björkdahl.

De två närmaste helgerna är det för övrigt full fart i tennishallen i Lidköping, då LTK återigen står som värd för Billys Cup.

En turnering som totalt lockar runt 200 spelare från 10 år och uppåt.

På bilden syns Erica Björkdahl (trea från vänster på den nedre raden), Vidar Lindblad (tvåa från vänster på den övre raden), samt Vilgot Hidetun (längst till höger på övre raden).
På bilden syns Erica Björkdahl (trea från vänster på den nedre raden), Vidar Lindblad (tvåa från vänster på den övre raden), samt Vilgot Hidetun (längst till höger på övre raden).
LTK-trio fightades om SM-medaljer

Artikeltaggar

Lidköpings TKTennis

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.