Hoppa till huvudinnehållet

Joakim bygger om stridsplanet – till flygsimulator: ”Pojkdröm”

Publicerad:
Joakim Breman bygger om sitt Viggenplan till flygsimulator.
Joakim Breman bygger om sitt Viggenplan till flygsimulator. Foto: Roland Svensson

Drömmen att susa fram i ett stridsflygplan har alltid funnits hos K3-officeren Joakim Breman. Även om det inte gått helt i uppfyllelse så är det ändå bra nära – i garaget står nämligen ett halvt Viggenplan han ska bygga om till flygsimulator.

Trots att noskonen står avmonterad på en lastpall och att halva flygkroppen, med motor och det stora stjärtpartiet med deltavingen, är skrotat för länge sedan är det ändå ett stycke imponerande maskin som rullats in i garaget. Men hur hamnade en Saab JA 37 Viggen i Skövde?

– Jag hade en dröm om att bli pilot och gjorde test som fältflygare, men det blev pansartrupperna istället. När jag var barn hemma i Larv sprang jag alltid ut och tittade när jag hörde planen som flög över, berättar Joakim Breman.

Det är inte alla som har ett eget Viggen stående i garaget. Planet var en av de sista som flögs i aktiv tjänst. ”Jag är glad att Allservice lossade allt från lastbilen, planet väger ton” säger Joakim.
Det är inte alla som har ett eget Viggen stående i garaget. Planet var en av de sista som flögs i aktiv tjänst. ”Jag är glad att Allservice lossade allt från lastbilen, planet väger ton” säger Joakim. Foto: Roland Svensson

Att planet landat i hans ägo är egentligen något helt ouppnåeligt för en privatperson, menar han. Förklaringen ligger delvis i Joakims stora intresse för flygsimulering – och hemma hans källare finns en anläggning, både med skärmar och VR-teknik. Men en riktig cockpit från en Viggen stod högt på önskelistan, något han berättade om i olika forum.

– Jag blev kontaktad av David Davidsson på Gotlands försvarsmuseum som sade: ”Jag har en du kan få”. Han hade av privata skäl inte möjlighet att slutföra arbetet med att bygga om planet till simulator, så jag fortsätter hans arbete. Det är ju en pojkdröm som går i uppfyllelse.

Nu väntar ett krävande och omfattande arbete för att göra planet ”flygbart” igen, även om det aldrig kommer i luften mer bokstavligt. Arbetet med att samla in reservdelar och överföra dataspelsvärldens teknik på bästa sätt till Viggenplanets cockpit räknar Joakim kommer ta mycket tid.

– Det finns olika vägar att gå för att bygga simuleringen, ska jag använda instrument och reglage som finns kvar, och var finns reservdelar? Man kan ju inte gå till Biltema och leta delar precis, resonerar han.

Kollegor och andra som hört talats om Viggen-projektet har gjort tummen upp. Tanken är att även privatpersoner kan få testa på hur det känns att dundra fram i jaktplanets flygsimulator, nedtryckt på förarplatsen.

– Många skiner upp och tycker att Viggen var det häftigaste som fanns på den tiden, så det blir nog en spännande upplevelse.

Joakim Breman inspekterar noskonen där planets radar satt. ”Fick hjälp med frakten från Gotland av Roland Johanssons möbeltransport i Tibro, det underlättade”, säger han.
Joakim Breman inspekterar noskonen där planets radar satt. ”Fick hjälp med frakten från Gotland av Roland Johanssons möbeltransport i Tibro, det underlättade”, säger han. Foto: Roland Svensson
Lite delar till kabinen finns med. Planet har tidigare fungerat som simulator på Aeroseum i Göteborg innan det hamnade på Gotland.
Lite delar till kabinen finns med. Planet har tidigare fungerat som simulator på Aeroseum i Göteborg innan det hamnade på Gotland. Foto: Roland Svensson
Här ska det byggas ny flygsimulering, men huven går inte att lyfta av just nu. ”Det krävs fyra man för det”, konstaterar Joakim.
Här ska det byggas ny flygsimulering, men huven går inte att lyfta av just nu. ”Det krävs fyra man för det”, konstaterar Joakim. Foto: Roland Svensson
Mycket teknik i ett stridsflygplan.
Mycket teknik i ett stridsflygplan. Foto: Roland Svensson
Raketstolen är urkopplad, det är ingen risk att någon ivrig spelare far till väders.
Raketstolen är urkopplad, det är ingen risk att någon ivrig spelare far till väders. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

FörsvarMänskligtSkövde

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.