Hoppa till huvudinnehållet

Bilar totalförstörda efter brand – räddningstjänsten ryckte ut vid två tillfällen

Publicerad:
Det började brinna i två bilar på Kvarnegårdsgatan natten mot tisdagen.
Det började brinna i två bilar på Kvarnegårdsgatan natten mot tisdagen. Foto: Torbjörn Axelsson

Vid 00.40-tiden på tisdagen totalförstördes två bilar i en brand på Kvarnegårdsgatan i Lidköping. Vid 07-tiden hade en av bilarna återantänts varpå räddningstjänsten larmades på nytt.

Natten mot tisdagen larmades räddningstjänsten till Kvarnegårdsgatan i Lidköping efter att två bilar stod i brand.

– Två personbilar har brunnit på en parkering. Det är nog en totalskada på båda, sa Simon Rosén, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Skaraborg.

Larmet kom klockan 00.38. Räddningstjänsten åkte till platsen med två enheter och började släckningsarbetet.

– Bilarna är släckta och ägarna är informerade, sa Christoffer Feuk, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Branden ska inte ha spridit sig vidare till något annat. Ingen människa uppges heller ha skadats vid händelsen. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Polisen misstänker brott i samband med bilbranden på Kvarnegårdsgatan och har upprättat en anmälan om skadegörelse.
Polisen misstänker brott i samband med bilbranden på Kvarnegårdsgatan och har upprättat en anmälan om skadegörelse. Foto: Sören Turesson

Vid 07-tiden larmades räddningstjänsten åter till Kvarnegårdsgatan. Enligt inringaren till SOS Alarm brann en bil med öppna lågor.

– En enhet från brandkåren har skickats till platsen för att inleda släckningsarbete, sa Therese Stålnacke, teamledare på SOS händelseinformation.

Ulf Seglert, vakthavande befäl på räddningstjänsten, berättar att en av de brandhärjade bilarna från natten återantänts.

– Bilen brinner med lågor trots att den dränktes med vatten under natten. Det är ingen jättebrand, men vi åker dit och släcker på nytt, sa han.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättLidköpingOlyckor och katastroferSimon RosénSkaraborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.