Hoppa till huvudinnehållet

Rallytalangen Melvin, 21, får chansen att köra i toppteam: ”En dröm”

Publicerad:
Melvin Bengtsson får chansen att köra en fyrhjulsdriven Skoda Fabia R5 i Vedumsmästerskapet.
Melvin Bengtsson får chansen att köra en fyrhjulsdriven Skoda Fabia R5 i Vedumsmästerskapet. Foto: Sören Turesson

Melvin Bengtsson, 21, har imponerat stort i rallyskogarna under året. Nu belönas Varakillen med en jättechans – nämligen en styrning i en fyrhjulsdriven Skoda Fabia R5.

– Det är en dröm och vi ska njuta av varje meter i bilen, säger han.

I rallykretsarna har ingen kunnat undgå Melvin Bengtssons framfart under 2023. 21-åringen från Södra Lundby, numera boende i Vara, har i sin tvåhjulsdrivna Peugeot 208 R2 radat upp fina resultat.

Så sent som i helgen körde Melvin Bengtsson och kartläsaren Carl Eriksson den avslutande SM-deltävlingen i Arvika. Kullings MS-duon kom i mål som tvåa och slutade på en fjärde plats totalt i Internationella tvåhjulsdrivet. Resultatet är extra anmärkningsvärt med tanke på att Bengtsson kör en motorsvagare bil än konkurrenterna i samma klass.

Under helgen körde Melvin Bengtsson den sista deltävlingen i årets SM-serie. Det blev en andraplats i Arvika och i slutställningen landade han som fyra.
Under helgen körde Melvin Bengtsson den sista deltävlingen i årets SM-serie. Det blev en andraplats i Arvika och i slutställningen landade han som fyra. Foto: Jimmy Berg

På måndagskvällen meddelade Team Nybe, som är ett av landets mest framgångsrika rallyteam, att Melvin Bengtsson får chansen att ratta en av deras bilar. Tävlingen blir ingen mindre än på hemmaplan i samband med Vedumsmästerskapet den 1 oktober.

– Jag har inte riktigt haft koll på Melvin tidigare, men i Skilling 500, då han sopade mattan rejält och ledde Internationella 2WD, så var jag bara tvungen att ta reda på vem grabben var, för jäklar vad imponerande. Melvin är en talang utav bara dess like, han har en grym inställning till saker och ting, kämpar som bara den och förtjänar verkligen att sitta i en R5:a, skriver teamchefen Mathias Bengtsson i ett pressmeddelande.

Bilen det handlar om är en Skoda Fabia – en bil som under säsongen rattats av bland andra Albin Nordh och Jonas Åkesson. Dessa slutade tvåa och trea i den fyrhjulsdrivna SM-klassen.

Melvin Bengtsson ser fram emot uppgiften.

– Att komma till start i denna bil i min hemmatävling är en dröm och det ska bli otroligt kul och spännande att köra. Vi ska njuta av varje meter i bilen och jag är otroligt tacksam gentemot mina samarbetspartners som gör denna starten möjlig, säger Melvin i pressmeddelandet.

Melvin, 21, tog snabbaste vägen till mål i SM-rallyt: ”Rankar segern högt”

Artikeltaggar

ArvikaMSRallySödra Lundby

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.