Hoppa till huvudinnehållet

Lowes Idolresa tog slut efter duetterna: ”Nerverna sattes i spel”

Publicerad:
Reporter Åsa Mwansa
Åsa Mwansa
asa.mwansa@nlt.se
Lowe Svensson från Jung fick en guldbiljett vid audition i Göteborg till Idol, men syntes inte mer i rutan trots att hon gick vidare till momentet duetter.
Lowe Svensson från Jung fick en guldbiljett vid audition i Göteborg till Idol, men syntes inte mer i rutan trots att hon gick vidare till momentet duetter. Foto: TV4

Lowe Svensson som är uppvuxen i Jung gjorde succé i Idols audition och tog sig vidare ända till duetterna. Men där tog det stopp.

– Det var intensivt, men kul att ha fått ut sitt namn lite grann, säger hon.

Tv-publiken fick se en tår i ögat hos Kishti Tomita i Idoljuryn när Lowe Svensson var på audition i Göteborg. Men sen försvann Lowe i mängden. Hon gick ändå vidare till momentet duetter.

– Då skulle vi välja någon av låtarna, hitta någon att ha den med och samtidigt kunna lära in den här låten. Det gick väldigt bra på genrep, men inte bra när vi körde för domarna, säger hon.

Trots att hon och sångpartnern Ellen gillar att sjunga på svenska valde de Yesterday av Beatles.

– Den har jag sjungit hela livet, i bilen och så. Men den försvann texten på när vi stod där, säger Lowe.

Det var stressigt att få ihop allt innan framförandet, och det blev minimalt med sömn natten innan. Att prestera då är inte det lättaste och nerverna sätts på prov. Lowe tänker dessutom att hennes grej inte riktigt är att sjunga till soundtrack. Hon vill gärna hålla i ett instrument och ha kontroll.

– När jag gick på folkhögskola var vi ute och turnerade i två veckor. Vi hade två spelningar varje dag och det var ju inte i närheten lika stressigt som det här.

Nu kommer Lowe Svensson satsa på sin egen musik.

– Jag skriver väldigt mycket eget, så förhoppningsvis kommer det någonstans nu.

Lowe från Jung fick Kirsti att gråta – given guldbiljett i Idol: ”Det är bara kärlek här”

Artikeltaggar

IdolJungKishti TomitaKonserterMusikSpelningarVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.