Hoppa till huvudinnehållet

Konserthuset uppvaktas med 150 000 kronor – ska användas till upplevelser

Publicerad:

Det blir en rejält tilltagen summa som kommer att överlämnas när en av kommunens mer populära 20-åringar firas.

Det handlar naturligtvis om Vara konserthus som kommer att få ta emot 150 000 kronor.

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt sitt senaste sammanträde att anslå den nämnda summan ur sin budget. Gåvan kommer att överräckas vid en uppvaktning i samband med konserthusets jubileumsfirande i oktober.

Pengarna får dock inte användas till vad som helst. Meningen med gåvan är ett specifikt ändamål, nämligen att alla kommunens barn och ungdomar ska erbjudas en kulturupplevelse under det kommande jubileumsåret.

Vad upplevelserna kommer att bestå i preciseras inte i beslutet.

Artikeltaggar

BeslutBudgetarEkonomiKommunstyrelsenNämnderPolitikVaraVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.