Hoppa till huvudinnehållet

Isak gick vidare till solomomentet – men Fredriks resa tog slut

Publicerad:
Isak Uddström tog sig vidare till solomomentet i måndagens avsnitt av Idol.
Isak Uddström tog sig vidare till solomomentet i måndagens avsnitt av Idol. Foto: TV4

För Fredrik Andersson från Grästorp tog resan slut efter duetterna. Men Isak Uddström tog sig vidare till solomomentet i Idols slutaudition tillsammans med duettpartnern Lisa Frisk.

– Det var nästan det tuffaste momentet, säger Isak.

Isak menar att han och Lisa hade ett bra samarbete, men för att välja en låt och repetera in en duett behövs det betydligt längre tid än de timmar de fick på sig.

– Det tar mycket längre tid när man är två, man ska dela upp allt och så. Även om vårt samarbete funkade hur bra som helst och vi verkligen klickade, så var det ändå det tuffaste momentet när jag ser tillbaka på det, säger Isak.

Låten de hade valt var Ain’t no Mountain High Enough.

– Jag tror vi lade oss halv fyra på morgonen. Det var mycket övande den natten.

Han blev väldigt lättad efter att ha gått vidare i måndagskvällens avsnitt. Han tyckte att det hade varit snopet att åka ut i just det momentet. Hur det lät fick TV-publiken inte se i mer än ett kort klipp.

– Det är så lätt att tappa text, och det gjorde vi. Men vi rodde ändå hem det på något sätt och vi fick beröm, främst för vårt samarbete. Det var skönt att vi gick vidare tillsammans. Vi sa det innan, att målet var att båda ska ta sig vidare, säger Isak.

Nu väntar nästa delmoment, solosången till livemusik.

För Fredrik Andersson tog resan slut vid duetterna i Idol.
För Fredrik Andersson tog resan slut vid duetterna i Idol. Foto: TV4

Konkurrensen är hård och för Fredrik Andersson från Grästorp tog resan slut. Han fick lovord i duetterna och det var det sista TV-tittarna fick se av honom. När Idoljuryn hade konfererat och lämnade besked i måndagens avsnitt var det bara hans duettpartner Doni som gick vidare.

Lowes Idolresa tog slut efter duetterna: ”Nerverna sattes i spel”

Artikeltaggar

GrästorpIdolMusikTVTV-serierTV4Vara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.