Hoppa till huvudinnehållet

Vinninga åker ur serien

Publicerad:
Råda BK vann mot Vinninga AIF
Råda BK vann mot Vinninga AIF

Vinninga har inte haft det lätt i division 5 Västergötland mellersta herr i fotboll. Efter matchen mot Råda på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 2-1 (1-0). Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

– En säsong där det mesta studsat emot oss. Matchen tycker jag vi är värda minst en poäng eller till och med tre poäng. Vi får en straff och kan ta ledningen med 2-1 men tyvärr så räddar deras målvakten straffen och sen gör de 2-1 istället, kommenterade Vinningas tränare Johan Sörstrand efter matchen.

Rådas assisterande tränare David Milos om matchen:

– Ingen välspelad match direkt, mycket kamp och felpass, men vi tackar Erik Ekblad för straffräddningen och Oliver Funk för hans klassmål! 4 segrar i rad är starka papper, vi ska avsluta säsongen så bra det går.

Råda har därmed fyra raka segrar. Vinninga däremot har fyra raka förluster.

Målgörare för Råda blev Oliver Funk och Emil Lundin och för Vinninga var det Robin Johansson som hittade rätt.

Det här var Rådas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vinningas tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Råda är kvar på fjärde plats.

Söndag 24 september möter Råda Grolanda/Floby hemma 14.00 och Vinninga möter Ardala hemma 16.00.

Artikeltaggar

FotbollRåda BKRådavallenVinninga AIF

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.