Hoppa till huvudinnehållet

Två månader efter babylyckan – Caroline tillbaka i rödvita färger: ”Varit en målbild”

Publicerad:
Det går att fira en seger på många sätt. Något som Stefan Ljung, Evelina Ljung, Caroline Olsson, lilla Tove, samt Johan Pettersson, verkligen visar upp.
Det går att fira en seger på många sätt. Något som Stefan Ljung, Evelina Ljung, Caroline Olsson, lilla Tove, samt Johan Pettersson, verkligen visar upp. Foto: Thomas Kühnel

Det är på Silbohof hon till stor del har fostrats, både som fotbollsspelare och människa.

Ett knappt decennium efter att Caroline Olsson lämnade den rödvita platsen är 30-åringen tillbaka – med målsättningen att rädda kvar Sil i division 2.

– Det är ju här man träffar familjen, säger Caroline Olsson.

Att damverksamheten i Sils IF till stor del kretsar kring familjen Ljung är ingen större hemlighet. I fjol kunde ni läsa ett längre reportage om mamma Maria och döttrarna Evelina, Natalie och Felicia och när NLT gjorde ett nedslag på Silbohof för Veckans match fanns de fyra förstås med i laget (även om Felicia skadade sig på uppvärmningen).

Om släktbanden slutar där?

Icke då.

Pappa Ljung, Stefan i förnamn, är tränare för laget och på lördagen gjorde dessutom Caroline Olsson, lillasyster till Maria Ljung, comeback på planen.

– Jag och syrran har pratat länge om att spela ihop, vi hann inte göra det förra gången. Att dessutom få dra på sig matchtröjan ihop med alla tre syskonbarnen, ja, det gjorde att det blev en av de mest nervösa matcherna jag har spelat, säger Caroline Olsson.

Tog plats i LFK

Den rutinerade, och skadebenägna, mittfältaren lämnade Sils IF efter säsongen 2014 och via vändor i Qbik och Skoghall gick karriären så småningom vidare i Lidköpings FK. Där var hon under sex år en av elitettan-klubbens stora nyckelspelare.

Caroline Olsson var tillbaka som en vinnare.
Caroline Olsson var tillbaka som en vinnare. Foto: Thomas Kühnel

Caroline Olsson, som har Kinne-Vedums IF som moderklubb, lämnade LFK efter fjolårssäsongen och den senaste tiden har fotbollslivet hamnat lite i skymundan, då hon och sambon Timmy Gustafsson, 31, för drygt två månader sedan fick dottern Tove.

Med tanke på nyfödd dotter och tidigare knäskador, var det självklart att köra på?

– På något sätt har det alltid varit en målbild att vara med här igen. Jag har känt att jag inte var klar, säger Caroline Olsson och fortsätter:

– Samtidigt vet du ju inte hur kroppen reagerar. Och mamma sa att jag egentligen inte fick röra på mig på tre månader...

Caroline tillsammans med nyfödda dottern Tove.
Caroline tillsammans med nyfödda dottern Tove. Foto: Thomas Kühnel

I sexpoängsmatchen mot Vänersborgs FK kom Caroline Olsson, till publikens stora jubel, in i minut 57. Några minuter tidigare hade storasyster Maria petat in ett 3-1-mål från nära håll och trots en sen reducering från gästerna kunde Sil hålla undan och vinna.

Nyckelseger

Något som var ett måste, för att hoppet om att rädda nytt division 2-kontrakt skulle leva vidare över de avslutande fyra omgångarna.

– Vi har pratat mycket om att nyckeln är att göra det tillsammans. Då kan vi klara det här, säger Caroline Olsson, som även har en roll som assisterande tränare.

– Att se hur tjejerna krigar gör att man vill komma ner hit och försöka inspirera och vara en del av gänget. Silbohof är ju på något sätt hemma, det är här jag har spenderat mest matcher och tid.

Och fler matcher lär det bli, för den rödvita småbarnsmamman.

Fakta

NLT:s betyg

Korven: Nu kan smaklökarna dö lyckliga. Det här är den perfekta korven, med den ultimata saftigheten. Addera sötstark senap på det och ni förstår att njutningen är fulländad.

Betyg: 5/5.

Gräset: Mattan är grön och, någorlunda, jämn. Ett par sämre partier gör att betyget blir typiskt svenskt. Mellanmjölk, ni vet.

Betyg: 3/5.

Arenan: En arena som Silbohof väcker alltid minnen (ni minns väl klubbens storhetstid?). Plus för att det mesta på anläggningen, till och med gräsklipparna, går i rött och vitt. Med det sagt – i övrigt är det inget speciellt som sticker ut. Omgivningen, med trafik och riksväg 44 i nära anslutning, gör att den där riktiga myskänslan uteblir.

Betyg: 2/5.

Matchtröjan: Rödvitrandiga tröjor, röda shorts och vita strumpor. Det är två färger som gäller för Sils IF och, som fotograf Kühnel uttryckte det, randigt är ju alltid randigt.

Betyg: 3/5.

Prestationen: Fram till att hemmamålvakten Hanna Svensson rusade ut och krockade med en djupledslöpande anfallare hade Sil stora problem. Efter det 15 minuter långa uppehållet, där Hanna Svensson repade sig, vände matchbilden helt och att Sil gick från 0-1 till 3-1 var logiskt. Däremot var den sista halvtimman, som mest bestod av krig, ingen fröjd för ögat.

Betyg: 3/5.

Upplevelsen: Busskurer som avbytarbås, den svenska flaggan hissad och en sol som visade sig till och från adderas in på pluskontot. En, ursäkta språket, jäkla massa skadeuppehåll gör det inte. ”Det kan ha varit den längsta match jag varit med om”, sa tränaren Stefan Ljung och det var bara att hålla med. Så många avbrott i spelet förtar verkligen helhetskänslan av en fotbollsmatch.

Betyg: 2/5.

Totalpoäng: 18/30.

Hanna Svensson får beröm och en kram av tränaren Stefan Ljung. ”Jag hade egentligen velat le, men det går inte”, sa hemmamålvakten, som trots en otäck smäll mot ansiktet kunde fullfölja matchen.
Hanna Svensson får beröm och en kram av tränaren Stefan Ljung. ”Jag hade egentligen velat le, men det går inte”, sa hemmamålvakten, som trots en otäck smäll mot ansiktet kunde fullfölja matchen. Foto: Thomas Kühnel
Dags att sparka igång matchen.
Dags att sparka igång matchen. Foto: Thomas Kühnel
Sven-Erik Seth tog plats på första parkett. Till höger syns Sils färskaste nyförvärv, 19-åriga Kokob Bahlbi.
Sven-Erik Seth tog plats på första parkett. Till höger syns Sils färskaste nyförvärv, 19-åriga Kokob Bahlbi. Foto: Thomas Kühnel
Publiken ville vara med på bild.
Publiken ville vara med på bild. Foto: Thomas Kühnel
En slutkörd Caroline Olsson pustar ut.¨Mamma har inte tränat på sju månader¨, förklarade hon.
En slutkörd Caroline Olsson pustar ut.¨Mamma har inte tränat på sju månader¨, förklarade hon. Foto: Thomas Kühnel
Pontus Pettersson tyckte korven var femstjärnig.
Pontus Pettersson tyckte korven var femstjärnig. Foto: Thomas Kühnel
Adela, Alice, Isabella och Moa var på plats och följde Sils seger.
Adela, Alice, Isabella och Moa var på plats och följde Sils seger. Foto: Thomas Kühnel
Oliva Sjöberg gav Sil ledningen med sitt 2-1-mål.
Oliva Sjöberg gav Sil ledningen med sitt 2-1-mål. Foto: Thomas Kühnel
Pausvila med taktiksnack.
Pausvila med taktiksnack. Foto: Thomas Kühnel
Olivia Sjöberg är laddad.
Olivia Sjöberg är laddad. Foto: Thomas Kühnel
Evelina Ljung kvitterade till 1-1 på frispark...
Evelina Ljung kvitterade till 1-1 på frispark... Foto: Thomas Kühnel
...och då var förstås mamma Maria först fram med att gratulera målskytten.
...och då var förstås mamma Maria först fram med att gratulera målskytten. Foto: Thomas Kühnel
Måljubel efter 3-1.
Måljubel efter 3-1. Foto: Thomas Kühnel
Sambon Timmy Gustafsson passade dottern Tove när mamma Caroline spelade match.
Sambon Timmy Gustafsson passade dottern Tove när mamma Caroline spelade match. Foto: Thomas Kühnel
”Polkagris, naturligtvis”.
”Polkagris, naturligtvis”. Foto: Thomas Kühnel
En familjebild var given efter segern.
En familjebild var given efter segern. Foto: Thomas Kühnel
Tre döttrar och en mamma i samma lag – möt fotbollsfamiljen som sticker utFotbollsfamiljen Berntsson om sitt andra hem: ”Snart får de sparka ut mig”Jennie, 28, har gjort 165 mål – har inga planer på att sluta: ”Tröttnar aldrig på fotboll”Kurvan har vänt – då står tvåbarnspappan för rutinen: ”Jag är uppvuxen här”BILDEXTRA: Brödratrion som ska ta ”Skör” mot nya höjder: ”Farsan var en måltjuv”BILDEXTRA & TV: ”Måste inte vara superbra för att spela här, alla är välkomna”
Fakta

Sils IF

Bildad: 15 maj, 1933.

Serie: Div 2 nordvästra Götaland.

Hemmaplan: Silbohof.

Entré, vuxen: 60 kronor.

Fakta

Fotboll

– Div 2 nordvästra Götaland -

Sils IF-Vänersborgs FK

3-2 (2-1)

0-1 Moa Jansson (10), 1-1 Evelina Ljung (41), 2-1 Olivia Sjöberg (45+10), 3-1 Maria Ljung (52), 3-2 Matilda Wiberg (90+2).

Varningar, Sil: Josefine Walker (79).

Domare: Jonathan Grund.

Publik: 58.

Artikeltaggar

Caroline OlssonFotbollGöteneSils IFVeckans match

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.