Hoppa till huvudinnehållet

Pernilla, 50, skolade om sig – öppnar ny fotvårdsklinik: ”Det känns superbra”

Publicerad:
Efter 23 år som undersköterska skolade Pernilla Johansson, 50, om sig till medicinsk fotvårdsterapeut. Nu driver hon en egen fotvårdsklinik på Esplanaden i Lidköping.
Efter 23 år som undersköterska skolade Pernilla Johansson, 50, om sig till medicinsk fotvårdsterapeut. Nu driver hon en egen fotvårdsklinik på Esplanaden i Lidköping. Foto: Sören Turesson

Efter 23 år som undersköterska skolade Pernilla Johansson, 50, om sig till medicinsk fotvårdsterapeut. Nu driver hon en egen fotvårdsklinik på Esplanaden i Lidköping.

– Det känns superbra, säger Pernilla Johansson.

Pernilla Johansson från Lidköping har öppnat upp dörrarna till sin medicinska fotvårdsklinik i Himla Gotts lokal på Esplanaden i Lidköping.

Anki Årlind Edvinson som driver Himla Gott ska trappa ner och ska numera enbart fokusera på massage, och håller till i samma lokal fast i ett rum längre in i lokalen.

– Jag fasas ut och Pernilla fasas in och vi tycker att vi har hittat ett jättebra sätt att göra detta på genom att hon tar över mina fotvårdskunder. Jag har ju ett av världens roligaste jobb och då går det liksom inte bara att sluta, säger Anki Årlind Edvinson med ett skratt när NLT är på besök.

”Jag fasas ut och Pernilla fasas in och vi tycker att vi har hittat ett jättebra sätt att göra detta på genom att hon tar över mina fotvårdskunder”, säger Anki Årlind Edvinson som framöver enbart kommer fokusera på sina massagekunder.
”Jag fasas ut och Pernilla fasas in och vi tycker att vi har hittat ett jättebra sätt att göra detta på genom att hon tar över mina fotvårdskunder”, säger Anki Årlind Edvinson som framöver enbart kommer fokusera på sina massagekunder. Foto: Sören Turesson

Via Pernilla Johanssons företag, Get going, där hon arbetar med friskvård mot företag och privatpersoner lärde Pernilla och Anki känna varandra.

– Anki gav mig ett erbjudande om att ta över hennes verksamhet och hennes kunder, vilket var ett fantastiskt erbjudande som man inte kunde säga nej till. Jag utbildade mig till fotvårdsterapeut och på den vägen är det, säger Pernilla Johansson med ett leende.

”En ögonöppnare”

Efter 23 år som undersköterska inom Lidköpings kommun, där hon bland annat arbetade på Mötesplatsen Solhaga, kan hon nu lägga all sin uppmärksamhet på att utveckla sitt företag – där den medicinska fotvårdsbehandlingen ingår.

– Under pandemin stängdes Mötesplatsen Solhaga och jag fick andra arbetsuppgifter, det blev som en ögonöppnare för mig. Hur viktigt det är att förebygga hälsan, att hålla sig frisk och vad mycket man kan göra för sin egna hälsa. Nu har jag hittat ett annat sätt att jobba på.

Har du gjort rätt val i livet att sadla om?

– Ja, verkligen. Framför allt tycker jag att mina tidigare kompetenser går så fint hand i hand med varandra. Det känns superbra och jag cyklar till jobbet med ett stort leende varje dag. Samtidigt är det väldigt roligt att få den möjligheten till att göra en förändring i livet när man är 50 år, det tycker jag är fantastiskt.

Artikeltaggar

ÅrlidCyklarFriskvårdLidköpingOmsorgSamhälleSolhagaVal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.