Hoppa till huvudinnehållet

Firandet är igång – Levene-Skogslund klart för uppflyttning: ”Gött med serieseger”

Publicerad:
Levene-Skogslund har säkrat seriesegern i division 6.
Levene-Skogslund har säkrat seriesegern i division 6.

Firandet är igång.

Levene-Skogslund klart för uppflyttning till division 5.

Det har hängt i luften ett bra tag, men på söndagskvällen, strax före klockan sex, kunde Levene-Skogslund plocka fram champagnen och guldhattarna.

Oavgjort (1-1) borta mot Örslösa/Söne innebär att avståndet till de jagande laget är ointagligt.

– Gött med Serieseger! Vi gör vad som behövs, de får ett tidigt billigt mål sedan är det nästan spel mot ett mål, men vi har oerhört svårt att få in bollen. Eloge till ÖSIK som krigar stenhårt, kommenterade Levene/Skogslunds tränare Roger Florén.

Det började illa för Levene-Skogslund. Redan efter fem minuter gav Joel Karlsson hemmalaget ledningen. Kvitteringen, och slutresultatet, kom i den 22:a minuten, på nick av Robin Larsson.

Eftersom Järpås utgått har Lidköpingssexan bestått av elva lag. Efter 18 matcher, av totalt 20, står Levene-Skogslund på 49 poäng, efter 16 segrar, en oavgjord och en förlust.

I nästa match möter Levene/Skogslund Kållandsö hemma på Björkevi. Örslösa/Söne, som jagar andraplatsen, ställs borta mot Källby.

Levene-Skogslunds vinnande gäng.
Levene-Skogslunds vinnande gäng.

Artikeltaggar

FotbollLevene/Skogslunds IFVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.