Hoppa till huvudinnehållet

Storförlust – nye tränaren om röriga tiden: ”Om jag fått välja hade vi inte hamnat här”

Publicerad:
Joakim Böröy har tagit över huvudansvaret i Götene IF.
Joakim Böröy har tagit över huvudansvaret i Götene IF. Foto: Tony Persson

Överkört av serieledaren – samtidigt som bottenkonkurrenten vann stort.

Götene IF går sannerligen en dramatisk avslutning till mötes.

– Vi fokuserar på hur vi ska klara det här utan att behöva kvala, säger nye huvudtränaren Joakim Böröy efter lördagens 0-4-förlust borta mot Vårgårda.

Det var för tio dagar sedan som Götene valde att gå skilda vägar med huvudtränaren Jim Larsson, vilket ni har kunnat läsa mer om i NLT. In som huvudansvarig kom istället Joakim Böröy, tidigare assisterande tränare i division 3-klubben.

– Det är klart att det har varit lite rörigt, men nu är saken gjord och vi får försöka lägga det bakom oss och fokusera framåt. Efter säsongen får vi sätta oss ner och prata om vad vi har gjort rätt och fel, säger Joakim Böröy.

Var det självklart för dig att ta över huvudansvaret?

– Inget är självklart och hade jag fått välja så hade vi inte hamnat här, utan jag hade varit kvar som assisterande. Samtidigt kom det här i ett läge när det var fem matcher kvar att spela och det är inte bara att hämta in en ny tränare då, säger Joakim Böröy och fortsätter:

– Och jag är ju blåvit i hjärtat.

Målvakt debuterade

På planen då? Jo, där har Götene det fortsatt kämpigt och i lördagens bortamöte med Vårgårda, som toppar tabellen, blev det en klar 0-4-förlust.

– Vårgårda är ett oerhört duktigt lag rakt över. Jag vill ändå ge en eloge till killarna för hur de knöt näven i den andra halvleken. Det handlade om att försöka sluta blöda, då vi ju har en bra målskillnad att tänka på också, säger Joakim Böröy, som även fick se Carl Toresson, 19, göra seriedebut mellan stolparna.

– Han gjorde det jättebra och kunde inte göra något på de fyra målen.

Värt att notera är att Götene, som ligger på tabellens negativa kvalplats, saknade nyckelduon Johan Apell och Rani Barkawi mot Vårgårda. Förhoppningen är att den duon ska vara tillgänglig i säsongens tre avslutande matcher.

Matcher som kommer att avgöra Götenes division 3-öde.

Tränaren kickad – då föll Götene på nytt: ”Beror inte på det sportsliga”
Fakta

Fotboll

– Div 3 nordvästra Götaland -

Vårgårda-Götene

4-0 (3-0)

1-0 Oscar Gustafsson (20), 2-0 Abolfazl Yosefi (22), 3-0 Damian Sarzynski (32), 4-0 Albin Andersson (79).

Varningar, Vårgårda: Samuel Tedika (30), Albin Andersson (40). Götene: David Gustavsson (35), Oscar Strid (44), Carl Andersson (78), Jesper Karlén (80).

Domare: Adnan Busuladzic.

Publik: 154.

Artikeltaggar

FotbollGöteneGötene IF

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.