Hoppa till huvudinnehållet

Stefan vill göra dröm till verklighet – hoppas få laga veteranbilar: ”Efterfrågan finns”

Publicerad:
Cecilia Isberg
cecilia.isberg@nlt.se
Stefan Norén drömmer om att starta företag för att fixa veteranbilar.
Stefan Norén drömmer om att starta företag för att fixa veteranbilar. Foto: Cecilia Isberg

Drömmen att starta företag för att fixa veteranbilar har funnits i många år. Nu är Stefan Norén i Essunga på väg att ta klivet för att göra verklighet av drömmen.

– Det finns en efterfrågan, säger 48-åringen.

Intresset för veteranbilar har funnits i många år, och var också en av anledningarna till att Stefan Norén flyttade från Göteborg till Essunga: Här fanns möjlighet till ett boende där också veteranbilarna får plats.

Fram till nu har fixandet med veteranbilar varit ett fritidsintresse för Stefan. Men tanken att kanske starta ett företag och hjälpa andra fixa bilar har funnits i många år.

– Jag hjälper ju många bekanta redan nu, och har märkt att det finns en efterfrågan. Fler och fler som håller på med veteranbilar fixar inte med dem själva, och det gör att en sådan tjänst behövs, konstaterar Stefan Norén.

En av Stefans bekanta har startat ett liknande företag, i trakten av Särö, och för honom går företaget riktigt bra, menar Stefan. Och med tanke på att det finns ett stort intresse kring äldre bilar i bygden omkring Essunga och Vara så borde affärsidén fungera också här, tänker han.

– Det hade varit roligt att få jobba med sitt intresse, med det man brinner för.

Stefan Norén från Essunga var en av deltagarna vid träffen för nyföretagare på Nosse Kvarn.
Stefan Norén från Essunga var en av deltagarna vid träffen för nyföretagare på Nosse Kvarn. Foto: Cecilia Isberg

Vill prova något nytt

Men resan till att bli egenföretagare har bara börjat. I dag jobbar Stefan som verkstadsmekaniker på Landsqvists Mekaniska i Fåglum, och han har inga planer på att säga upp sig från jobbet.

– Man kanske kan smygstarta på kvällar och helger, och se lite hur det utvecklar sig. Det här är en dröm jag har, och har haft – och det hade varit roligt att prova något nytt.

Stefan Norén var en av de deltagare på den kväll om nyföretagande som Essunga kommun ordnade tillsammans med Nyföretagarcentrum, Sparbanken och Almi på Nosse Kvarn i Nossebro.

– Jag vet ju egentligen ingenting om företagande, så en sån här träff känns som ett bra initiativ. Jag kommer hit för att lära mig mer om hur jag ska bära mig åt, säger Stefan.

Nyföretagandet sjunker – men inte här: ”Inget stort steg”

Artikeltaggar

AlmiEssungaFåglumFöretagandeGöteborgMotorNyföretagarcentrumNäringslivSamhälleStefan Norén

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.