Hoppa till huvudinnehållet

Tunga beskedet – stjärnmålvaktens korsband avslitet: ”Ägna min säsong åt rehab”

Publicerad:
Laerke Sörensen har slitet av korsbandet.
Laerke Sörensen har slitet av korsbandet. Foto: Thomas Kühnel

Skara HF:s stjärnmålvakt Laerke Sörensen, 25, tvingas till operation.

Det gör att hon missar hela säsongen.

– Den kommande säsongen kommer jag vara med laget vid så många tillfällen jag kan och arbeta hårt för att leva upp till mina mål om att komma tillbaka i elithandbollen.

Det var i cupmatchen mot Hallby, precis innan seriestarten, som Laerke Sörensen tvingades kliva av skadad. Nu har hon fått sin dom.

Korsbandet i höger knä är av. Dessutom har det upptäckts skador på menisk och ledband, vilket också ska åtgärdas.

I en intervju med den egna klubbens hemsida berättar hon om skadetillfället.

– Det var en situation när jag gjorde en kickräddning, som jag gjort tusentals gånger. Högerbenet kom snett och jag kände direkt att det var något som hände i knät.

Laerke har funnits med runt Skara HF under de senaste veckorna, men har inte funnits tillgänglig för intervju.

Valet att göra operationen var självklart.

– För min del var det aldrig någon tvekan. Jag vill fortsätta kunna leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sen vill jag, vid 25 års ålder, inte att min karriär som elithandbollsspelare ska vara över.

– Nu är jag beredd och laddad för att arbeta hårt för en viktig rehabilitering efter operationen. Mitt stora fokus är att få ett helt fungerande knä. Om det innebär att jag också kan fortsätta vara elitspelare är det en bonus att kämpa för.

Laerke Sörensen anslöt till Skara HF inför säsongen 2019/20 och har vuxit en till av Handbollsligans bästa målvakter. I somras förlängde hon sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.

Laerke har tidigare haft problem med både huvud- och knäskador. Senaste ingreppet skedde i vänsterknät. Då handlade det om en krånglande menisk.

– Den gången opererades jag direkt efter säsongen och var redo för spel när vi startade på hösten igen. Nu kommer jag att ägna min säsong åt rehab.

Skara HF har två nya målvakter den här säsongen. Anna Sofia Guldager värvades in i somras och fick chansen i premiären hemma mot VästeråsIrsta (22-19-seger). Den förra veckan plockade klubben även in Isabella Mouratidou, på ett korttidskontrakt, för att täcka upp för Laerke.

Det är oklart om korttidskontraktet förlängs, med tanke på Laerkes tunga besked.

Skara HF möter Kristianstad borta på lördag.

Artikeltaggar

HandbollHandbollsligan för damer 2023/2024SkaraSkara HF

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.