Hoppa till huvudinnehållet

Företaget byter namn – hoppas på att nå ut till fler: ”Skapar större möjligheter”

Publicerad:
Bröderna Erik Landahl, arbetsledare och David Jonsson, vd, har bytt namn på företaget Lidköpings fastighets- och företagstjänst, något de har diskuterat i flera år. ”Vill skapa större möjligheter”, säger David Jonsson.
Bröderna Erik Landahl, arbetsledare och David Jonsson, vd, har bytt namn på företaget Lidköpings fastighets- och företagstjänst, något de har diskuterat i flera år. ”Vill skapa större möjligheter”, säger David Jonsson. Foto: Thomas Kühnel

Lidköpings fastighets- och företagstjänst byter namn till Agena. Ett beslut som har vuxit fram under flera år.

– Främst handlar det om att vi inte bara jobbar i Lidköping. Med ett nytt namn skapar vi större möjligheter med att nå ut till fler, menar vd:n David Jonsson.

Under fredagen firades namnbytet på Agena, som tidigare hetat Lidköpings fastighets- och företagstjänst, med öppet hus.

Företaget startades 1994 av Hasse Hermansson, men köptes upp 2011 av familjen Jonsson.

I dag jobbar man brett med teknisk förvaltning inom områden som drift- och trädgårdsskötsel, tak- och fasadtvätt, bygg- och anläggningsarbeten och ekonomisk förvaltning samt redovisning.

Tanken om att byta namn har funnits länge, berättar företagets vd David Jonsson, men att man först nu valde att göra slag i saken.

– I tre månader har vi försökt komma på ett nytt namn och till slut landade vi i Agena, berättar han.

Efter tre månaders betänketid har bröderna fattat ett slutgiltigt beslut om namnbyte: Numera heter  Lidköpings fastighets- och företagstjänst Agena.
Efter tre månaders betänketid har bröderna fattat ett slutgiltigt beslut om namnbyte: Numera heter Lidköpings fastighets- och företagstjänst Agena. Foto: Thomas Kühnel

Skapa fler möjligheter

Men varför blev det just Agena?

Dels beror det på att företaget inte enbart vill förknippas med Lidköping, då man jobbar på fler orter än så runt Skaraborg, dels vill man ha ett enklare namn som inte är så krångligt.

– Det blir ofta fel någonstans när någon ska säga namnet, att man förväxlar ordningen och liknande. Sedan jobbar vi brett och finns inte bara i Lidköping. Förhoppningen är att vi i samband med detta kan växa och skapa mer jobbmöjligheter, menar David Jonsson.

På företaget finns även Davids bror, Erik Landahl, som är arbetsledare. Han berättar att namnet Agena dessutom har en speciell symbolik.

– Hela vår släkt har en stark koppling till sjöfarten, där farsan har jobbat på rederi och farfar som byggde båtar. En av båtarna han byggde hette just Agena och enligt historien är Agena en stjärna som enbart syns från ekvatorn. Så namnet kändes rätt på många plan, säger Erik om bytet.

Nya loggan i alla sin prakt.
Nya loggan i alla sin prakt. Foto: Thomas Kühnel

Nyanställningar på gång

I dag har företaget 19 anställda, men nyanställningar kommer förmodligen bli aktuellt framöver. I nuläget är det en ny tjänst på gång.

– Om vi hinner, så kommer vi behöva anställa en person innan årsskiftet, en tjänst som driftledare, säger David och fortsätter:

– Men framåt så behövs folk med kunskap inom fastigheter, men det är något vi tar tag i senare, konstaterar han.

Under fredagen firades namnbytet med öppet hus, vilket gladde såväl anställda som kunder och privatpersoner.
Under fredagen firades namnbytet med öppet hus, vilket gladde såväl anställda som kunder och privatpersoner. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

BåtarBostad och byggenEkonomiFastigheterFörvaltningLidköpingRederierSkaraborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.