Hoppa till huvudinnehållet

Ortopedläkarna räcker inte till i Lidköping – akuta operationer till Skövde

Publicerad:
Ortopedläkarna i Lidköping räcker inte till för alla uppdrag när sjukhuset ska satsa på ett utökat uppdrag av protesoperationer. Alla akuta operationer har därför flyttats över till Skövde för att ge mer tid för planerade operationer.
Ortopedläkarna i Lidköping räcker inte till för alla uppdrag när sjukhuset ska satsa på ett utökat uppdrag av protesoperationer. Alla akuta operationer har därför flyttats över till Skövde för att ge mer tid för planerade operationer. Foto: Sören Turesson

Akuta ortopediska operationer flyttades över från Lidköping till Skövde redan den 28 augusti, för att finnas där fram tills årsskiftet. Orsaken var då personalbrist.

Enligt sjukhusdirektör Stellan Ahlströms verkställighetsbeslut så har flertalet läkare på ortopedkliniken slutat de senaste åren. Från och med hösten 2023 ska det ske en betydande satsning på protesverksamheten i Lidköping varför läkare har omfördelats från akutverksamhet till protesverksamhet.

Enligt Stellan Ahlström leder dessa faktorer till svårigheter att bemanna all ortopedisk verksamhet i Lidköping.

En omfördelning av läkare inom akut/trauma från Skövde till Lidköping skulle göra att alla arbetsuppgifter som finns i Skövde inte går att täcka bemanningsmässigt och att detta skulle medföra allt för omfattande konsekvenser för hela den ortopediska verksamheten i Skaraborg.

Förändringen omfattar cirka åtta ortopediska operationer per vecka.

Vi har inte fått några ytterligare kommentarer kring beslutet från Skaraborgs sjukhus.

Artikeltaggar

ArbeteLidköpingOrtopediPersonalbristSjukvårdSkaraborgs sjukhusSkaraborgs Sjukhus LidköpingSkövdeStellan Ahlström

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.