Hoppa till huvudinnehållet

Lämnade Villa – har fått drömstart i nya klubben: ”Känner mig lite friare”

Publicerad:
Alexander Härndahl, tidigare i Villa, har fått en perfekt start i sin nya klubb.
Alexander Härndahl, tidigare i Villa, har fått en perfekt start i sin nya klubb. Foto: Sören Turesson

Alexander Härndahl, 20, har fått en drömstart i Sirius.

Efter de inledande matcherna i Svenska cupen leder han poängligan.

– I offensiven känner jag mig kanske lite friare. Jag får röra mig över lite större ytor än i Villa, försöker göra mina grejer över större delar av banan, har mer boll och driver på lite mer, säger han till Bandypuls.

Det var i slutet av mars som det briserade dubbla silly season-bomber i Villalägret. Supertalangerna Härndahl och Karlgren, båda med Alexander som förnamn, lämnade klubben för att pröva lyckan i Uppsala och Sirius.

Båda verkar ha smält in fint i sin nya miljö. I en längre intervju med Bandypuls berättar Härndahl om dagarna i sin nya klubb och stad.

– Det går i ett jämfört med i Lidköping och det är faktiskt skönt. Jag är uppe vid åtta, drar till skolan för någon föreläsning. Efter lunch drar man till träningen och sedan blir det mer plugg när man kommer hem. Dagarna går fort, man hinner inte tänka så mycket, säger han.

Även spelmässigt är det en förändring. Härndahl jobbar på ungefär samma sätt i defensiven, men har friare tyglar offensivt.

I Svenska cupen, där lagen är uppdelade i en norr- och en södergrupp, har Sirius hamnat i den tuffare (norr).

Efter tre matcher, två segrar och en oavgjord, står Sirius på samma poäng som gruppettan Västerås. De två främsta når slutspelet i Lidköping den 14-15 oktober.

Även på det personliga planet har Härndahl lyckats. Han leder poängligan (6+2) före Erik ”EP” Pettersson, Bollnäs och Martin Landström, Västerås.

Även i skytteligan (norrgruppen) är det Härndahl i topp, ett mål före lagkamraten Ted Bergström.

Till Bandypuls ger han en förklaring till den fina starten.

– Det har gått väldigt bra på både match och träning. Många i laget är lätta att spela med, många tänker bandy rätt lika som jag. Vi har hittat varandra bra där ute och för mig känns det förvånansvärt bra redan. Skönt att det släpper tidigt.

Sirius möter elitserienykomlingen Rättvik borta i nästa omgång. Vid seger har Härndahl och hans lagkamrater goda möjligheter att nå slutspelet.

Artikeltaggar

Alexander HärndahlBandyIK Sirius BKVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.