Hoppa till huvudinnehållet

Gustav, 14, paddlade hem fyra guld: ”Var jättenervös inför sista loppet”

Publicerad:
Gustav Böhm, Lidköpings kanotförening, tog fyra guld och ett silver i Jönköping.
Gustav Böhm, Lidköpings kanotförening, tog fyra guld och ett silver i Jönköping.

Hur gick det för Lidköpingsgrabben Gustav Böhm, 14, på Höstregattan i Jönköping?

Jodå, han vände hemåt med fyra guld och ett silver.

Höstregattan i Rocksjön i Jönköping har blivit en klassiker. Nytt för i år var att kanotisterna samlade poäng för att kora en höstregattamästare.

Från Lidköpings kanotförening tävlade Gustav Böhm i H14-klassen och detta var hans första regatta, då han bara tävlat en säsong. Gustav lyckade över förväntan och fick med sig fyra guld och ett silver hem. Dessutom blev han höstregattamästare i H14 klassen.

Första guldet kom i Mix 14 K2 200 meter, där Gustav tävlade tillsammans med Alma Stjernqvist från Huskvarna kanotklubb. Andra och tredje guldet plockade han i K1 200 meter och K1 500 meter. Därefter blev det silver tillsammans med Ludvig Lood från Lödde kanotklubb i K2 2 500 meter. Det sista guldet vann Gustav i sista loppet, som var jaktstart K1 2 000 meter.

Gustav startade först i jaktstarten med endast två sekunder till tvåan Sigge Eklöf från Örebro kanotklubb. Sigge kom ganska snart ikapp Gustav på den långa raksträckan.

– Jag kände mig stressad när jag märkte att han närmade sig och försökte paddla på ännu hårdare och tänkte noga på tekniken. Det var först i vändningen som jag fick en bra innerkurva och kunde paddla ifrån och fick ett litet avstånd, som det kändes tryggare.

Gustav kunde sedan dryga ut försprånget och vann med dryga 13 sekunder.

– Jag var jättenervös inför sista loppet men känner nu en lättnad över att jag klarade det.

Gustav var den enda kanotisten som tävlade på höstregattan från Lidköpings kanotförening.

Klubbkompisen Olivia Larsson, som annars brukar finnas med på de flesta tävlingarna, var i väg på landslagsuppdrag med juniorlandslaget på Olympic Hopes i Poznan, Polen. Där hon lyckades komma sjua i A-final på K2 200 meter, med Tyra Sivtoft samt B-final på övriga distanser.

Artikeltaggar

KanotLidköpings KF

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.