Hoppa till huvudinnehållet

Andra gången gillt – Isaks audition på trottoaren tog honom vidare i Idol

Publicerad:
Den tidigare AMB-eleven Isak Uddström var på slutaudition i Idol och gick vidare från det första momentet som var solosång – utomhus på trottoaren.
Den tidigare AMB-eleven Isak Uddström var på slutaudition i Idol och gick vidare från det första momentet som var solosång – utomhus på trottoaren. Foto: TV4

Den tidigare AMB-eleven Isak Uddström tog sig vidare till momentet med duettsång och samarbete i onsdagskvällens avsnitt av Idol.

– Helt sjukt! Men jättekul och så spännande att det visas nu, säger han.

Isak Uddström från Piteå tog studenten förra året efter tre år i Vara, på musikgymnasiet Academy of Music an Business. Han har bland annat vunnit skolans egen melodifestival AMBition och är fokuserad på att satsa på sin musik.

Avsnitten med auditions i Idol spelas in långt i förväg och nu kan Isak äntligen se dem. Men det är inte första gången han ser sig själv i Idol. Han medverkade redan för tre år sedan.

– Det var under coronaåret 2020. Då tog det slut i solosången, ett moment före duetterna. Jag tänkte nu att jag väl ändå har lite koll på detta, eftersom jag hade gjort det momentet förut. Men nej, det hade jag inte, säger Isak och skrattar.

Han syftar på det nya för årets säsong, att deltagarna redan innan de får kliva in på teatern där slutaudition äger rum var tvungna att utan förberedelse ställa sig i kö och sjunga á capella för juryn – på trottoaren.

– Jag var så himla nervös. Och så stressen, man har åkt ner dit och så får man kanske inte ens komma in. Det höll på hela dagen, som en heldag i den där kön.

Tog sig vidare

Efter solosången konfererade juryn för att peka åt höger eller vänster. Deltagarna skickades vidare antingen till ballongerna eller flaggorna. Isak hörde Alexander Kronlund säga ”Problemet är...” flera gånger när juryn diskuterade hans insats.

Nästan halva antalet som fått guldbiljett sorterades bort.

Men det gick vägen för Isak och han tog sig vidare till nästa moment. Även Lowe Svensson från Jung gick vidare. Då samlades alla som var kvar och fick fem minuter på sig att hitta en partner att sjunga duett med. Isak satt då bredvid Lisa Frisk från Helsingborg och tyckte att hon såg cool ut, så de bestämde sig för att köra ihop.

Det blev tuffa timmar sent in på natten med att välja bland förutbestämda låtar och börja öva. Sömnen blev det inte mycket med och morgonen därpå fick de gå upp tidigt för att åka till teatern. Hur det gick för Isak och Lisa får tittarna se i kommande program.

Vad är ditt mål med att delta i Idol?

– Att komma så långt som möjligt och kunna bygga något efter det här. Att få fortsätta hålla på med musik helt enkelt, det är det som är huvudmålet. Att komma in i branschen.

AMBition blev en succé - Jag lovar

Artikeltaggar

Alexander KronlundIdolJungMusikPiteåTV-serierTV4UnderhållningVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.