Hoppa till huvudinnehållet

Två män greps i Lidköping – misstänks ha lurat äldre på stora summor pengar

Publicerad:
Arkivbild
Arkivbild Foto: Janerik Henriksson/TT

Två män har anhållits misstänkta för penningtvättsbrott. Duon bar på en större mängd kontanter när de kontrollerades av polis i de centrala delarna av Lidköping på måndagen.

– Jag har en känsla av att det här ärendet kommer att svälla med tiden, säger Tomas Vänerfors på polisen.

En polispatrull valde att kontrollera två personer på Älvgatan i centrala Lidköping vid 15.30-tiden på måndagen. I samband med dettta påträffades en större mängd kontanter. Det berättar Tomas Vänerfors, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

– Jag vill inte berätta hur mycket pengar det handlar om, men det rör sig om en ansenlig summa. Efter fyndet blev männen, som är födda 1975 och 1987, misstänkta för penningtvättsbrott.

Gripandet i centrum ska ha gått lugnt tillväga och de två männen kunde senare föras till stationen. Enligt Tomas Vänerfors har polisen samtidigt kunnat knyta männen till en misstänkt grov stöld som skett i Kalmarområdet.

– Jag har inte någon närmare kännedom om när den stölden skett eller vad det egentligen handlar om. Männen kommer att förhöras under kvällen och därefter får åklagare ta ställning till om de ska anhållas eller inte, säger Vänerfors och fortsätter:

– I nuläget är männen endast misstänkta för penningtvättsbrott, men jag har en känsla av att det här ärendet kommer att svälla med tiden.

Vid 22-tiden på måndagskvällen meddelade Karin Rosander, informationsdirektör på Åklagarmyndigheten, att de två männen blivit anhållna. Hon hade då varit i kontakt med jouråklagaren.

– Det stämmer att han har anhållit dessa två män under kvällen. Jouråklagaren berättade också att männen har kopplingar till ett flertal bedrägeribrott där äldre personer drabbats. Mer än så vill åklagaren inte säga i nuläget, säger Karin Rosander.

Jens Andersson, presstalesperson på polisen i region Väst, var tidigare under måndagskvällen mycket förtegen kring händelsen.

– Jag kan bekräfta att två personer har gripits, men i övrigt vill jag inte säga någonting mer då det finns risk att det kan förstöra utredningen, säger han.

Artikeltaggar

ÄlvgatanBrott, lag och rättFörhörGripandenLidköpingPenningtvättsbrottStölderTomas Vänerfors

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.