Hoppa till huvudinnehållet

Poliser vittne till olycka på 49:an – bil hamnade på taket: ”Två till sjukhus”

Publicerad:
Reporter Jenny Hortlund
Jenny Hortlund
jenny.hortlund@sla.se
Reporter Julia Naskovic
Julia Naskovic
julia.naskovic@nlt.se
En trafikolycka inträffade på väg 49, i höjd med Varnhem, på fredagen. I samband med händelsen fick två personer föras till sjukhus med ambulans.
En trafikolycka inträffade på väg 49, i höjd med Varnhem, på fredagen. I samband med händelsen fick två personer föras till sjukhus med ambulans. Foto: Johan Sjöström

Två personbilar kolliderade på väg 49, i höjd med Varnhem, på fredagen.

Enligt Tomas Knapasjö, räddningstjänstens vakthavande befäl, ska en av bilarna ha hamnat på taket i samband med kollisionen.

– Det råder just nu totalstopp i trafiken, meddelar han.

Vid 14.20-tiden på fredagen larmades SOS om en trafikolycka som inträffat på väg 49, i höjd med Varnhem. Enligt larmet ska flera fordon ha kolliderat.

Räddningstjänst, polis samt ambulans skickades till olycksplatsen.

– Det är två personbilar som har krockat. Den ena bilen ligger på taket, den andra står på alla fyra hjul, berättar Tomas Knapasjö på räddningstjänsten.

Han fortsätter:

– Totalt tre personer var inblandade i olyckan. De var vakna och talbara när vi kom till platsen. Ingen person var fastklämd. Två av personerna fick senare föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt.

”Bevittnade händelsen”

Under räddnings- och bärgningsarbetet råder det totalstopp i trafiken på 49:an mellan Skara och Skövde.

Orsaken bakom olyckan är i nuläget oklar.

– Först på plats vid olycksplatsen var en civil polisbil. Poliserna bevittnade händelsen och kommer att lämna en rapport under eftermiddagen, säger Henrik Hedberg, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen, till tidningen vid 15.30-tiden.

Vid 16-tiden var kunde trafiken släppas på som vanligt då de olycksdrabbade fordonen blivit bärgade från platsen och räddningstjänsten kunde återvända.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSkaraTrafikTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.