Hoppa till huvudinnehållet

SM-deltävling kryddar Höstrundan på Kinnekulle: ”Fantastisk kreativitet”

Publicerad:
Reporter Jens Fritzson
Jens Fritzson
jens.fritzson@nlt.se
Kinnekulle står åter som värd för en SM-deltävling i utomhusmatlagning. Den äger rum i Husaby på söndag.
Kinnekulle står åter som värd för en SM-deltävling i utomhusmatlagning. Den äger rum i Husaby på söndag. Foto: Tobias Larsson Franzén

I helgen väntar Höstrundan Kinnekulle med en salig blandning av konst, mat, hantverk och trädgårdsinspiration.

I vanlig ordning är det föreningen Mötesplats Kinnekulle som håller i trådarna för evenemanget som lockar flera tusen besökare. Den här gången är det 54 aktörer runtom i Götene kommun som slår upp sina portar.

– Det är fantastiskt hur mycket kreativitet det finns i området. Det är duktiga personer som utövar olika kulturyttringar, säger ordförande Maria Henriksson.

Bland de nya utställarna för i år finns Haga hobbysnickeri i Österäng. Verksamheten drivs av den ekonomiska föreningen Kinnekulle hantverkskompani.

– Vi håller på och bygger en öppen verkstad som vänder sig till de som inte har en massa verktyg hemma. Här kan man hyra en snickeribänk och få handledning av oss. Höstrundan blir startskottet för verksamheten, säger fastighetsägaren Richard Andersson.

En konstutställning visas i stora växthuset på Hellekis säteri.
En konstutställning visas i stora växthuset på Hellekis säteri. Foto: Sören Turesson

Fem lag deltar

Något som blir en extra krydda för årets höstrunda är att en SM-deltävling i utomhusmatlagning hålls utanför Husaby hembygdsgård på söndag. Fem lag har anmält sig till tävlingen där Destination Läckö-Kinnekulle står som arrangör.

Lagen får en korg med lokala råvaror och ska tillaga en trerättersmeny över öppen eld.

– Varje lag har 2,5 timmar på sig och för att göra det publikvänligt kommer en konferencier att intervjua lagen under tävlingen, säger Elin Sjöstedt, destinationsutvecklare.

En jury kommer att utse det vinnande laget som får vara med i finalen som avgörs i Skövde nästa år.

Artikeltaggar

Destination Läckö-KinnekulleHantverkHusabyHöstrundan KinnekulleJuryKinnekulleKonstMat och dryckMötesplats KinnekulleNöje/KulturRåvarorSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.