Hoppa till huvudinnehållet

POLISRONDEN: Maskin brinner på industri • Sexuellt ofredande av minderårig på resecentrum

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

FREDAG 09.34

GÖTENE: Det kommer in ett larm om brand i byggnad. Det är en fodermaskin som har börjat brinna av oklar orsak. Två enheter från räddningstjänsten och en ambulans skickas dit, men även insatsledare tillkallas. Personalen påbörjar släckningsarbetet, men när styrkan anländer hade de utrymt byggnaden. Styrkorna lyckas efter ett tag att begränsa branden vilket, enligt räddningstjänsten, medför att det blir lugnare på platsen. Ingen person har kommit till skada.

TORSDAG 23.19

SKARA: I centrala Skara brinner en bil med öppna lågor. Det är oklart hur branden har startat. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

22.53

SKARA: På Kinnekullegatan har någon tänt eld på en brevlåda. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

18.37

LIDKÖPING: Polisen larmas till resecentrum eftersom flera personer på plats har reagerat på en mans beteende. Mannen uppfattas ta på sig själv på ett anstötande sätt. Polisen uppger på sin hemsida att gärningsmannen sexuellt ofredat en flicka under 18 år. Mannen, född -81, misstänks för sexuellt ofredande och därtill för innehav och eget bruk av narkotika. Han omhändertas av polis enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad person).

16.11

LIDKÖPING: Polispatrull larmas till gamla stan i Lidköping. På plats finns en berusad kvinna som ligger i en snödriva och som inte kan ta sig upp själv. Hon omhändertas eftersom hon inte bedöms kunna ta hand om sig själv.

14.59

LIDKÖPING: Ett larm inkommer om en inbrottsstöld i en sommarstuga i Sunnersberg. Värdet av stöldgodset är oklart. Polisen informerar om att de ser en ökning av inbrott i hela Skaraborg och uppmanar allmänheten att vara extra försiktig.

14.31

GÖTENE: På väg 2743, väster om Lundsbrunn, får en traktorförare möte och kör i samband med det i diket. Föraren kommer inte ur fordonet, men får hjälp av räddningstjänsten och ambulans. Personen skadas inte i samband med händelsen.

ONSDAG 21.15

SKARA: En kvinna i en personbil blir påkörd av en annan förare på Eva Åsbrinks gata. Den misstänkta gärningspersonen lämnar platsen innan polisen hunnit anlända. Fallet klassas som en misstänkt smitningsolycka. Kvinnan som blev påkörd uppges inte ha blivit allvarligt skadad.

16.22

LIDKÖPING: Polispatrull kallas till en kontroll av en kvinna som befinner sig i en butik vid Nya Stadens torg. Hon uppges bete sig konstigt och skrämmer iväg kunder. Kvinnan avisas från platsen av polisen.

15.22

GÖTENE: En gärningsperson grips för stöld i butik på Lidköpingsvägen. Personen har tillgripit gods till ett värde av 165 kronor.

15.15

LIDKÖPING: Två minderåriga flickor upptäcks när de tillgriper varor på Willys. Polisen rubricerar ärendet som ringa stöld. Flickornas vårdnadshavare tillkallas.

11.20

LIDKÖPING: Vid Norra Torngatan kastar flera ungdomar snö på bilar. Polisen åker till platsen och pratar med ungdomarna.

09.28

SKARA: En boende på en adress upptäcker att dennes smycken samt armbandsur saknas. Man misstänker att stölden ska ha inträffat på tisdagseftermiddagen, när den boende varit hemma. Personen ska dock inte ha uppfattat att någon tagit sig in i bostaden. Polisen skriver en anmälan om grov stöld. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

07.52

LIDKÖPING: En man i 40-årsåldern bankar på en grannes dörr och polis skickas till adressen. Då patrullen misstänker att mannen är påverkad av narkotika medtas han till stationen för provtagning. En anmälan om ringa narkotikabrott upprättas.

06.58

SKARA: Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till Lilla Nybygget, där en friggebod och ett garage står i brand. När räddningsstyrkorna anländer påbörjas arbete med att förhindra spridning till närliggande byggnader. Anledningen bakom branden är oklar. Händelsen rubriceras som brand utan misstanke om brott. Ingen person kom till skada.

Ett stort räddningspådrag skickades till en adress i Skara under onsdagsmorgonen.
Ett stort räddningspådrag skickades till en adress i Skara under onsdagsmorgonen. Foto: Johan Sjöström

01.41

LIDKÖPING: En man i 30-årsåldern stoppas av polis när han kör bil i centrum. Mannen kör ”vanemässigt utan körkort”, enligt polisen och misstänks för grov olovlig körning.

TISDAG 14.45

VARA: I Tråvad uppstår en glödbrand i en truck som står parkerad i en byggnad. Räddningstjänst larmas till adressen. Vid framkomst är branden släckt men lokalen rökfylld. Styrkan ser till att få ut fordonet ur byggnaden. Ingen person kommer till skada i samband med händelsen.

13.50

VARA: I en mindre ort i kommunen stoppas och kontrolleras en man i 50-årsåldern. När polispersonal slår på mannens personnummer framkommer det att han är efterlyst. Mannen omhändertas och förs till anstalt.

07.08

SKARA: En personbil kolliderar med ett vildsvin på länsväg 184 i Lilla Brestorp. Räddningstjänst åker tillsammans med polis. Ingen ambulans behöver tillkallas, då ingen person ska vara skadad, uppger SOS. Bilen står illa till så polisen hjälper till att dirigera trafiken förbi olycksplatsen.

03.10

LIDKÖPING: Vid De la Gardiegymnasiet anträffas en stulen elcykel som polisen tar i beslag.

MÅNDAG 23.08

SKARABORG: Polisen genomför en lägenhetsundersökning då en granne känner oro. Från bostaden hörs ljud trots att ägaren är bortrest. Det visar sig vara en dammsugare, som slagits på av katten i hemmet, som låter. Patrullen lämnar platsen kort därpå.

22.30

VARA: På väg 49 i Varnhem pågår en vinglig färd. Polis larmas och åker, men föraren anträffas aldrig.

22.06

LIDKÖPING: På Svartebäcksgatan sker ett verbalt bråk. Polisen åker för att medla mellan parterna.

17.36

LIDKÖPING: En stöld anmäls från en massagesalong på Norra Torngatan. En man och en kvinna har frågat personalen om att låna toaletten. I samma veva har de lyckats stjäla två plånböcker ur två handväskor. Handväskorna, som innehåller kort och kontanter, tillhör personalen. Stölden anmäls kort efter att de lämnat och polisen söker därefter i närområdet utan resultat. Mannen ska ha varit mörkklädd, haft skägg och talat engelska. Kvinnan bär en ljus jacka och en ljus mössa vid tidpunkten.

13.48

LIDKÖPING: En grävmaskin kör av okänd anledning av vägen och hamnar på sidan i diket. Händelsen inträffar på en mindre väg mellan Gösslunda kyrka och Rackeby. Den oskadda grävmaskinisten är inte fastklämd på något sätt utan kan ta sig ur fordonet på egen hand. Räddningstjänsten kontrollerar så att inget drivmedel eller hydraulolja läckt ut. Grävmaskinen är i behov av bärgning från platsen.

12.19

LIDKÖPING: På Hemköp blir två tonårsflickor påkomna med att stjäla varor till ett värde av 17 kronor. Polis kallas till butiken på Sveagatan. I samband med händelsen upprättas en anmälan om ringa stöld. Flickorna överlämnas till sina vårdnadshavare.

00.46

VARA: I Bitterna går ett inbrottslarm i en villa. Enligt polisen ska två okända gärningspersoner tagit sig in i bostaden via ett fönster. Målsägaren är inte hemma vid tidpunkten för händelsen, polisen larmas via ett vaktbolag. När patrullen anländer söker man efter de misstänkta med hundpatrull, dock utan framgång. Det är i nuläget oklart om något tillgripits från huset. En teknisk undersökning kommer att genomföras under måndagen.

SÖNDAG 19.47

LIDKÖPING: SOS larmas till Norra Härene, där en personbil börjat brinna. När räddningstjänsten kommer till platsen är fordonet övertänt. Räddningsstyrkan inleder ett släckningsarbete. Varken förare eller ägare finns i närheten av fordonet. Under branden finns ingen spridningsrisk till närliggande byggnader eller fordon. Det är oklart vad som orsakat branden. Polisen misstänker att branden är anlagd och upprättar därmed en anmälan om skadegörelse om brand.

19.37

VARA: På Allégatan luktar det rök i ett lägenhetshus. Räddningstjänsten larmas till platsen, men ser inga öppna lågor eller rök. Det visar sig att en intryckt larmknapp var orsaken till utryckningen. Inga personer kommer till skada.

18.10

LIDKÖPING: Det inkommer ett samtal om ett lägenhetsbråk på Majorsallén. En patrull åker ut för att kontrollera och pratar med båda parterna.

17.52

ARDALA: En bil får ett motorhaveri på E20 och står trafikfarligt till då det skett precis där två filer går ihop till en. Ägare får dock igång bilen på egen hand och kan ta den från platsen.

09.34

ESSUNGA: Det kommer in ett larm om en soteld i Nossebro. Där kommer det lågor ur en murad skorsten, men det är ingen röklukt i huset. Räddningstjänsten åker dit för att undersöka sotelden. Styrkorna stänger spjället och lodar skorstenen. Ingen person kommer till skada.

05.35

LIDKÖPING: Det kommer in ett larm om brand i byggnad i en industri. Räddningstjänsten åker till platsen, men hittar inget och kan vända hem igen.

02.17

VARA: Polisen stoppar en bil i Kvänum med en förare och en passagerare. Föraren, en man i 50-årsåldern, får blåsa i polisens sållningsinstrument och får ett positivt resultat. Han tas med av polis för ytterligare provtagning. Mannen ska även sakna körkort och misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning. Passageraren, en man i 40-årsåldern, misstänks även för narkotikabrott, eget bruk.

LÖRDAG 09.39

SKARA: Polisen anträffar en övergiven bil på Fritidsgatan som är utbrunnen. De upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns inga misstänka i nuläget.

01.49

LIDKÖPING: Vid Gamla stadens torg blir en ung kvinna slagen av en annan ung kvinna. I samband med händelsen börjar kvinnan blöda. Det är okänt var hon började blöda och om kvinnan behövde sjukvård.

01.30

LIDKÖPING: Strax efter händelsen 01.24 blir en man i 20-årsåldern misshandlad av en okänd gärningsperson på samma plats, Nya stadens torg. Han får skador i ansiktet och förs till sjukhus med ambulans. Mannen är då vid medvetande, uppger polisen.

01.24

LIDKÖPING: Vid Nya stadens torg blir en man i 50-årsåldern puttad och slagen i ansiktet av en okänd gärningsperson. Mannen får ont i munnen och blöder, men förs inte till sjukhus, enligt Lidköpingspolisen.

FREDAG 23.55

SKARA: Det inträffar en trafikolycka på E20, väster om Skara, där en lastbil och personbil är involverade. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Det ska ha varit halt på vägen, som blockerades helt i samband med händelsen. Det uppstår inga personskador. Polisen ska utreda händelsen vidare.

15.14

NOSSEBRO: En kvinna grips på Södra vägen efter att ha stulit i en butik. Kvinnan släpps efter förhör där hon blivit misstänkt för ringa stöld. Hon har stulit en gurka till ett värde av 19 kronor.

08.49

LIDKÖPING: Boende på en adress i Råda upptäcker att någon tagit sig in i deras garage. Gärningspersonen ska enligt polisen ha tillgripit en bil som stod parkerad i garaget samt flera verktyg, däribland svetsutrustning. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

04.47

LIDKÖPING: En personbil ska ha kört in i ett mitträcke på väg 44, i höjd med Kartåsens återvinningscentral. Ingen person skadades, uppger polisen.

00.41

GÖTENE: En personbil kör av E20, i höjd med Brännebrona. Räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Föraren ska ha varit ute ur bilen när räddningsstyrkorna kom fram. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

00.31

SKARA: Det inkommer ett larm om en singelolycka på väg 49, i höjd med Varnhem. En personbil ska ha kört av vägen, voltat och landat på taket. Ingen person behövde föras till sjukhus.

En personbil voltade på väg 49 i höjd med Varnhem under natten till fredag.
En personbil voltade på väg 49 i höjd med Varnhem under natten till fredag. Foto: Johan Sjöström

TORSDAG 20.56

SKARA: En kvinna i 70-årsåldern tillgriper varor på Ica Kvantum Munken. Hon grips på plats av väktare. När polisen anländer till butiken på Skaraborgsgatan upprättas en anmälan om ringa stöld. Värdet på varorna är oklart.

19.03

VARA: Polisen larmas till Parkgatan i Kvänum, där flera personer av oklar anledning hamnat i bråk. När patrullen anländer till platsen försvinner de inblandade personerna i olika bilar. Enligt uppgifter ska det röra sig om tio till tjugo personer. En stund senare får polisen stopp på en utav bilarna. I fordonet sitter en man som uppger att han har blivit misshandlad. Polisen skriver en anmälan, men saknar misstänkt gärningsman.

18.38

LIDKÖPING: Polisen larmas till Skogvaktarevägen, med anledning av en misstänkt buskörning. Patrullen blir dock omprioriterad och åker därmed aldrig till platsen.

17.04

SKARA: På väg 2742, i höjd med Berga, kör en lastbil ner i diket. Föraren uppger att denne mår bra och ambulans samt räddningstjänst tillkallas därför inte. Lastbilen behöver dock bärgas från platsen.

16.51

GÖTENE: En boende på en adress anmäler ett misstänkt fynd i sin brevlåda. Man tror att det rör sig om droger. Patrullen åker för att kontrollera innehållet, men hittar inga droger utan enbart kanyler. Ingen åtgärd görs.

16.24

LIDKÖPING: På Wennerbergsvägen kontrollerar polisen en berusad kvinna. Hon uppger att hon kan ta hand om sig själv. Ingen ytterligare åtgärd görs.

13.33

LIDKÖPING: På ett parkeringshus vid Götgatan kastar flera ynglingar snöbollar. När polisen anländer syns dock ingen person till på platsen och man lämnar därför utan åtgärd.

09.24

VARA: En ungdom som går på en skola i en mindre ort i kommunen anmäls försvunnen. En stund senare anträffas eleven i närheten av skolan som denne går på.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusInbrottMisshandelNarkotikabrottPolisrondenSkaraborgTrafikbrottTrafikolyckor

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.